Gündem
08 Eki 2021 00:36 Son Güncelleme: 08 Eki 2021 00:40

'Vasat müptezel' demişti... Hangi isim ROK'u şikayetçi olduğuna pişman etti?

Rasim Ozan Kütahyalı, kendisine “Vasat müptezel” diyen Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon hakkında şikayetçi oldu. Haluk Hepkon verdiği savunmada oldukça dikkat çeken ifadeler kullandı.

Rasim Ozan Kütahyalı, kendisine “vasat müptezel” diyen Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon hakkında şikayetçi oldu.

 Tarafların şikayet ve savunmalarını dinleyen savcılık ise takipsizlik kararı verdi.

 Haluk Hepkon, Ferhan Şensoy için, “Türkiye ortamında kalınca yeteneklerini zorlamadı, yerel otoriter-militarist ideolojilere kendini kaptırdı, oyunculuk da yapınca kolay şöhret sahibi oldu. Bir süre sonra yazar olarak tekrara düşmeye başladı” diye yazan Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki göstermişti.

 Hepkon tepkisinde, “Kolay şöhret diyor, tekrara düşmekten bahsediyor vasat müptezel... Allah’ım sen bizi neyle sınıyorsun” ifadelerini paylaşmıştı.

 Bunun üzerine Rasim Ozan Kütahyalı, Haluk Hepkon hakkında şikayetçi olunca, Hepkon dikkat çeken bir savunma verdi.

 “Fetullah Gülen gibi bir teröriste hocaefendi diyen, FETÖ kumpasların mimarlarından Zekeriya Öz’ün heykelinin dikilmesini önere, taraftar gruplarının bile ‘FETÖ artığı’ dediği televizyon ekranlarından Boşnak yurttaşlarımıza en ağır hakaretleri etmiş biridir. Böyle bir kişini saygın ve değerli kabul edilmeyeceği açıktır. Rasim Ozan Kütahyalı ekranlarda ettiği hakaretlerden dolaştığı kurumdan kovulmuş, milletvekili Saffet Sancaklı tarafından ‘şerefsiz oğlu şerefsiz’, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu tarafından ‘ahlaksız, aşağılık, şeref yoksunu’ diye nitelendirilmiştir. Ben, kibar birisi olduğum için, sadece vasat müptezel dedim.”