Gündem
29 Eki 2011 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

'VAN İÇİN TEK YÜREK' KAMPANYASININ REYTİNGLERİ NEDEN DÜŞÜK GELDİ?

Okan Bayülgen'den Van için yapılan ortak yayının reytingleri ile ilgili çarpıcı iddia...

Okan Bayülgen, Medya Kralı’nda kampanyanın reytinglerinin düşük gelmesiyle ilgili yorum yaparken, dizi yapımcıları ve AGB ilişkisini de dikkat çekti.

Bayülgen şunları söyledi:

Dile getirilemeyen bir konu olarak 19 yayın kuruluşunun bir araya geldiği “Van İçin Tek Yürek” kampanyasının AGB reytinglerine bakıldığında izlenmediği görülüyor. Bunun üzerine bir internet sitesi diyor ki “insanlar ne kadar duyarsız şu insanların haline bak o gece de dizi izlediler zaten bu memlekete bu fazla diyor” büyük bir hayal kırıklığı…

Biz bu kadar kanal birleşip bir ortak yayın yaptık ben çok takdir ettim aynı anda destek verdim kampanyaya, peki siz nasıl bir yayın yaptınız ki hakikaten agb’ye göre izlenmedi. Şu söylenebilir hepsi aynı şeyi yayınladı ve reyting bölündü hayır değil haber bültenlerine halkın teveccü var. AGB’ye göre haber bültenleri ilk on içerisinde, haber bültenleri yükselmiş demek ki halkın duyarsızlaşması gibi bir şey söz konusu değil. Senin nasıl programın 20. ve 40. Oluyor peki. İki şey olabilir; bir, sen dizi oyuncularını bir araya getirip televizyon yayıncılığı yaptığında reyting alamıyorsun ama görevini yaptığını düşünüyorsun, iki AGB ile yapımcılar anlaşmadı. Çünkü TRT Genel Müdürü de dahil iddia ediyorlar ki diziler için agb’ye parayla reyting satın alınıyor. Kimsede bir yardım gecesi için reyting satın almaz ya çok izlendin biz bunu anlayamıyoruz agb’den yada izlenemeyecek bir yayın yaptın. Ama bundan çıkacak sonuç kesinlikle bu millet duyarsız, bu millete yardım gecesi fazla yapmaya gerek yok, herkes dizi seyrediyor olacak.