Gündem
14 Haz 2013 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

VALİ'YE LA İLAHE İLLALLAH ÇEKTİREN EYLEMCİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Park eylemcilerine gece randevusu verdi.

Dolmabaçe'deki ilk buluşmada Vali Mutlu ile bir eylemci arasındaki görüşme kameralara yansıdı. Vali Mutlu dayanamadı "La İlahe İllah" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de yaklaşık 150 kişiden oluşan Gezi Parkı eylemcisi ile görüştü.

Gece saat 00.00 sıralrında başlayan görüşme yaklaşık 5 saat süren toplan 05.00 sıralarında sona erdi. Görüşme sonrasıda açıklama yapan Vali Mutlu, toplantıya olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Telefonum bloke oldu. 45 dakika kullanamadım. Demek ki bir talep var. Gençlerimiz buluşmak istiyor. Buradaki gençlerle daha sonra da görüşmek üzere iletişim bilgilerimizi paylaştık. Gençlerin, Gezi Parkı'na yönelik ilgi ve alakalarının devam edeceği anlaşılıyor. Katı bir duruşları yok. Toplantıya katılanlar, arkadaşları ile görüşerek süreci iyi yöneteceklerini düşünüyorum" dedi.

"AYRILIŞIMIZ GÜZEL OLDU"

Görüşmeden edindiği izlenimleri de paylaşan Mutlu, Başbakan'dan gelen mesajların eylemciler üzerinde olumlu etki yarattığını ifade ederek,"Ayrılışımız çok güzel oldu. Piknik yapalım sizleri de aramızda görelim dediler. Biz toparlanacağız dediler. Kurarken çok çabuk kurdunuz dedim. Pazar gününe kadar piknik yapabilecek kadar hızlı olun dedim" diye konuştu.

EYLEMCİLERİN HİTAP TARZI

Toplantıda Söz alan eylemcilerin hitap tarzına da değinen Mutlu, "Bütün yaklaşımlarında, tahlillerinde Başbakanımıza, her hitaplarında Başbakanımız olarak hitap ettiler. Bu önemliydi. Ülkemizin gençlerini anlamak noktasında farklı bir kuşak var. Biz onları anlamaya çalışacağız. Kendilerini anladığımızı onlara hissetirmemiz gerekir" dedi.

Vali Mutlu'ya soğuk duş

Görüşme öncesi kapıda bir açıklama yapan Mutlu, "Gezi Parkı'ndakilerle, beklentilerine ilişkin yapmaları gereken hususları değerlendirmek, kendi istedikleri hususları da görüşmek üzere bir çağrıda bulundum. Gelmeyi arzu eden gençlerle bir toplantı yapacağız. Gerekirse sabaha kadar devam edeceğiz. İyi geçeceğini umut ediyorum. Çevresel duyarlılık içinde bulunan gençlerle görüşmenin hepimiz için yararlı olacağını düşünüyoruz. Ümit ediyorum bu sohbet Gezi Parkı'nda bulunan her yaştaki gence de iyi bir mesaj olur" dedi.
 
KENAN EVREN BENZETMESİ
 
Vali Mutlu görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi verdiği sırada, Gezi Parkı Direnişçileri'nden bir kişi Vali Mutlu'ya hitaben, "Sanki darbe yapılmış da Kenan Evren yanında bir ordu komutanı... Samimi söylüyorum ürktüm Sayın Valim. Bu yüzden özür sayınızda artıyor biraz, çünkü burada güven kaybı oldu. Orada Gezi Parkı'nda gelen arkadaşlarda belki yadırganabilir. Ben inanıyorum ki hiç kimsenin burnu kanamasın. Sizden rica ediyorum. Ne olursa olsun ne olur müdahale talimatı vermeyin Sayın Valim"dedi.

 "KAFANIZA GÖRE HAREKET ETMEYECEKSİNİZ"
 
Vali Mutlu'nun "Ya müdahale yok, müdahale yetkisi vermedik. rahat olun" sözlerine Gezi Parkı Direnişçisi," Ama orada ne diyor arkadaşlarımız biliyor musunuz? Vali Bey 'müdahale yok' dediyse
 sabah muhakkak müdahale olur diyor. Öyle bir propaganda yapılıyor. Güven kaybı oluyor ama... Çağırdınız işte konuşmaya geldik. 'Müdahale yok diyorsunuz' müdahale oluyor ama... Güven kaybı oluyor... Kendinizi dinlemeyeceksiniz. Kendi kafanıza göre hareket etmeyeceksiniz Sayın Valim"dedi.

 Bu sözleri  karşısında  Vali Mutlu, "Evladım evladım.. Güzel kardeşim, sevgili genç, içeride bunları zaten konuşmak için bir araya geldik" dedi.

Sözlerine devam eden Gezi Parkı Direnişçisi genç ise, "Aileler deyin, talimat vermeyeceğim. İstifa pahasına olursa olsun müdahale ettirmeyeceğim. Can güvenlikleri bizim elimizde önce Allah'a sonra bize güvenin kormayın deyin Sayın Valim"dedi.

SES TONU LA İLAHE İLLALLAH ÇEKTİRDİ

Vali Mutlu gençlerle görüşeceklerini olayın sağduyu ile halledileceğini belirtirken gençlerden birinin sürekli artan tondaki sesi Vali Mutlu'ya "La İlahe İllallah" çekdirdi.

Gencin ısrarla Gezi Parkı'na müdahale olmaması garantisi verilmesini, kimseye birşey yapılmamasını istemesine aksi takdirde istifa etmesini talep etmesi karşısında Vali Mutlu kendisini tutamadı.

Gençlerimizle buluşmaktan keyif aldım diyen Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Burada bulunan gençlerin hassasiyetlerini dinledik. Geldiklerinde daha ön yargılı ve sinirliydiler. 5 saatlik görüşmenin ardından hepsiyle çok güzel bir şekilde ayrıldık. Daha sonra Gezi Parkında bir başka etkinlik yapma noktasında, bir piknik yapma noktasında yaklaşımlarımız oldu. Kendilerini anladığımızı onlara hissettirmemiz gerekiyor. Başbakanımızdan her seferinde sayın başbakanımız diyerek bahsettiler. Yaklaşımlarında ki saygıyı gördüm.

"KOKOREÇ YOKSA GELMEM"

Eylemciler "Sizin de Geziye gelmenizi isterdik" şeklindeki konuşmaları üzerine Mutlu, "Vallahi gelmek isterim. Samimi söylüyorum" dedi.

Eylemciler, "Kimsenin güvenliğe ihtiyacı yok güvenliğinizi sağlarız diyerek" Vali Mutlu'yu Gezi Parkı'nda öğle yemeğine davet etti. Davet üzerine Vali Mutlu, "Kokoreç yoksa gelmem. Kokoreç varsa gelirim" dedi