Gündem
13 Kas 2013 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Valinin sözleri Türkiye'yi rencide etti! Numan Kurtulmuş'tan "gavat" yorumu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'gavat' diyen vali için "Valinin sözleri Türkiye'yi rencide etti" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adana’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma programında yaşananlara ilişkin, "Böylesine önemli bir günde, ortak paydası olan bir günde oranın bir miting alanı haline dönüştürülmüş olması gerçekten fevkalade sakıncalı bir durum. Ama buna rağmen sayın Vali’nin kendisi de kabul ediyor. Ağzından çıkan söz hiç de hoş olmamıştır. Türkiye’yi bu anlamda rencide etmiştir" dedi.
 
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca Ommer Otel’de düzenlenen "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu"na katılmak için Kayseri’ye gelen Kurtulmuş, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Kurtulmuş, Adana’da 10 Kasım töreninde yaşanan olayın sorulması üzerine yaşananların şık olmadığını belirtti.
 
10 Kasım’ın tüm Türkiye için ortak paydası olan bir gün olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Böylesine önemli bir günde ortak paydası olan bir günde oranın bir miting alanı haline dönüştürülmüş olması gerçekten fevkalade sakıncalı bir durum. Ama buna rağmen sayın Vali’nin kendisi de kabul ediyor. Ağzından çıkan söz hiç de hoş olmamıştır. Türkiye’yi bu anlamda rencide etmiştir. Keşke bu olay olmasaydı, böyle bir gerginlik yaşanmasaydı. Valimiz de böyle bir sözü ağzından çıkarmamış olsaydı" şeklinde konuştu.
 
"AK Parti büyük bir mücadelenin içerisindedir"
 
Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki öğrenci evleri konusundaki diyaloğu sorması üzerine ise Kurtulmuş, Erdoğan’ın konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını anımsattı.
 
Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
 
"AK Parti büyük bir mücadelenin içerisindedir. Türkiye’yi daha ileriye götürmek, Türkiye’nin demokrasisinin standartlarını daha yükseltmek bakımından önemli bir mücadelenin verildiği bir dönemdeyiz. AK Parti’yi bir araya getiren kadrolar başta Başbakanımız ve sayın Arınç ile bütün arkadaşlarımız olmak üzere tesadüfen bir araya gelmiş olan insanlar değildir ya da bir menfaat birlikteliği dolayısıyla bir araya gelmiş olan insanlar değildir. Bir hedef, bir dava bir Türkiye sevdası bir medeniyet tasavvuru etrafında bir araya gelmiş insanlardır. Eğer herhangi bir şekilde yanlış anlama, yanlış anlaşılma varsa bunlar Başbakanımızın da ifade ettiği gibi oturulur konuşulur, anlaşılır."
 
Yaşananların çok büyütülmemesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "AK Parti’nin içerisinde birtakım hesaplaşmalar bekleyenler, beklemesinler" dedi.
 
 
Kurtulmuş," Sonuçta, nihayet siyasette hergün hepimiz konuşuyoruz. Fazla söylenenler olur, eksik söylenenler olur ama sonuçta bir siyasi hareketi esas rotasında götüren şey tespit ettiği davasıdır, hedefidir, siyasi projesidir, fikriyatıdır. Bu proje etrafından yola devam edilir, bunları çok büyütmemek gerekir. Zaman zaman siyasetin doğasında olan şeylerdir bunlar. Bazen insanlar maksadını aşan sözler söyler. İşte siyaset içinde bunlar olur" diye konuştu.
 
KENDİ PARTİSİNE BAKSIN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Bence Bülent Arınç’ı o görevden al yerine bu valiyi (Adana Valisi Coş) getir, hükümet sözcüsü yap" sözlerinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Sayın anamuhalefet partisinin başkanı kendi programına, kendi partisine baksın. Önümüzde CHP’yi de bekleyen çok zor bir süreç var. Seçimlere hazırlansınlar. Böyle hükümete ayar vermek, hükümete tavsiyede bulunmak ya da hükümete kinayeli sözler söylemek bunlar şık değil. Hükümet ne yapacağını biliyor, arkasında halkın desteği olan bir hükümet" ifadelerini kullandı.