Gündem
30 Nis 2013 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

VALİLİKTEN 1 MAYIS İÇİN SON KARAR!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de yarın 1 Mayıs alanına girişe izin verilmeyeceğini açıkladı.

Mutlu, Taksim'deki kazı çalışmaları nedeniyle Taksim'e girişe izin verilmeyeceğini, bölgeye giden yolların güvenlik güçlerinin geniş önlemi altında olacağını açıkladı.

Vali Mutlu'nun konuşmasında satır başları şu şekilde oldu: "Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü arzu ettiğimiz nitelikle kutlama imkanını olmayacağını düşünüyorum.

Riskli ve sıkıntılı olacağını değerlendiriyoruz. Bu yaklaşıma müsaade etmemizin hukuken izin veremeyeceğimizi da ifade ettik. Hukuki olarak böyle bir alanda miting tertip edilmesi mümkün gözükmemektedir.

"Bu alan zaten güvenlikli olsa, insanların oraya çıkmasına müsaade ederdik. Güvenliklerini sağlamak için de bu alana çıkışlarını elbetteki engellememiz gerekecek.

Bugün Taksim meydanındaki mevcut şartlar nedeniyle burada miting yapmanın aklı selimle bağdaşabilecek bir tavır olduğunu söylemek doğru değildir. Ama Taksim Meydanı'na bugünkü mevcut şartları itibariyle gidecek herkes bu meydanda bu mitingin yapılmasının nedenini kendi kendine izah etmekte zorlanır. Bu bir zorlamadır. Ben sendikacılarımızın böyle bir zorlamayı yapmamalarını tavsiye ediyorum."

Başbakan Erdoğan da, sendikalara çağrı yaparak, kutlamalar için alternatif alan olarak gösterilen 'Kazlıçeşme Medyanı'nın kullanılmasını istedi.