Gündem
21 Haz 2010 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

VAKİT, ALEVİ DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR… VAKİT'E SERT TEPKİ!

Alevi Bektaşi Federasyonu Vakit'in bugünkü manşetini kınadı.

VAKİT, ALEVİ DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR…

Alevi düşmanlığına dayalı yayıncılık çizgisini ısrarla devam ettiren, sürekli olarak laik ve demokrat çevreleri hedef haline getirerek cinayetlerin de işlenmesine sebep olan Vakit gazetesi, yine hedef şaşırtan bir habere imza attı. Sürekli olarak karanlık çevrelerin sözcülüğünü ve maşalığını yapan, tahrik ve kışkırtmanın adına yayıncılık diyen bu kağıt parçası, bir dönem PKK’nın üst düzey yöneticiliğini yapan Osman Öcalan’ın açıklamalarına dayanarak yine Alevileri hedef gösterdi.

Vakit’in amacı herkesçe malumdur. Vakit, Hakkari’de herkesi üzüntüye sevkeden bir saldırı olayının suçunu milliyetçi ve şeriatçı çevrelerin gözünde Alevilere yıkarak, acı olayın yarattığı infiali Alevilere yöneltmek, düşmanlık hislerini artırmak istemektedir. Türkiye’deki her karanlık olayın arkasında Alevileri arayan, Alevileri 28 Şubat’ta darbeci, son günlerde Ergenekoncu gösteren Vakit, şimdi de Hakkari’deki saldırının faillerini Aleviler içinde aramaktadır.            

Türkiye’de halkların kardeşliğini savunan, kendi kimlik mücadelesini demokratik yöntemlerle yürüten, hangi çevreden gelirse gelsin şiddeti reddeden Alevilerle ilgili yapılan bu yayını ve açıklamayı kınıyoruz.


ETİKETLER
#Vakit #alevi #manşet