Gündem
01 Eyl 2008 13:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:12

"VAHŞET, AYIP, İLKEL, SAVCI TEŞHİRCİLİK YAPIYOR!... "ERGENEKON DAVASI'NDA ADI GEÇEN GAZETECİLER ÇOK KIZGIN!...

Emin Şirin'le görüşmelerinin dava dosyasında yer almasına tepki gösteren gazeteciler ne dedi?

Konuşmaları açıklanan gazetecilerden eleştiri


Dinlenen eski milletvekili Emin Şirin'le yaptıkları görüşmelerin dava dosyasında yer almasına tepki gösteren gazeteciler, "Savunmasız olduğumuzu gösteriyor, korku imparatorluğu, savcı suç işliyor" dedi


Ergenekon soruşturması kapsamında telefonları dinlenen, ancak, hakkında daha sonra dava açılmasına gerek görülmeyen eski milletvekili Emin Şirin'in gazetecilerle yapmış olduğu görüşmelerin dava dosyasında yer almasına, adı geçen gazeteciler de tepki gösterdi.
Özel görüşmelerinin kamuoyuna açık bilgi haline gelmesini, "vahim" olarak niteleyen gazeteciler, "Demokrasi, BBG (Biri Bizi Gözetliyor) evi gibi yaşamak anlamına gelmiyor" yorumunda bulundu.
Emin Şirin'le yaptıkları görüşmeleri dinlenen ve Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yayımlanan gazeteciler tepkilerini şöyle dile getirdi:



Şirin'in görüşmeleri dosyada
Eski milletvekili Emin Şirin, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınmış ve  serbest bırakılmıştı.  Sanık olmamasına rağmen Şirin'in telefon  görüşmelerine dosyada yer verildi. 



'Kendimi savunmasız ve çıplak hissettim'
"Çok şaşırtıcı buldum. Bu, birey olarak haklarımızın ne kadar sınırlı olduğunu, savunmasız olduğumuzu gösteriyor. O telefon görüşmesinde, telefon dinlemelerinden rahatsız olduğum için bu konuda hukuki tecrübesi olan Emin Şirin'e akıl danışıyorum. 'Emin Bey telefonum dinleniyor, bu telefon dinlemelerine karşı ne yapılabilir?' diye sormuştum.
Bu telefonun dinlemeye takılmış olması ironik bir şey. Benim hukuki yola başvurmak gibi bir niyetim yok ama, bir gazetecinin telefonunu dinlenmesi vahim ötesi.
Demokrasi, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) evi gibi yaşamak anlamına gelmiyor. Ben Ergenekon'u önemsiyorum, Ergenekon'un safsata olduğunu düşünmüyorum. Fakat içindeki bu tarz iddialar, özensiz dinlemeler, soruşturmanın kamu vicdanı önündeki ciddiyetini zedeliyor. Kendimi son derece savunmasız ve çıplak hissettim."



'Vahşet, ayıp, ilkel'
"Vahşet. Büyük bir korku imparatorluğu, dehşet salma operasyonu gibi geliyor. Emin Şirin benim 16 yıllık dostum, eşimin de 40 yıllık çocukluk arkadaşı. Eşimim de iki konuşması yer alıyor dosyada. Neden dinleniyor? Davayla hiçbir ilişkisi olmadığı halde neden dosyaya konuyor? Bu çok vahim bir şey. Ayıp, ilkel. Telefon görüşmelerinin yayımlanması rahatsızlık verici. Özel hayat, haberleşme hürriyeti gizlidir. Ne yapacağımı bilmiyorum ama eşim öfkeli ve dava açmayı düşünüyor."



'Savcı teşhircilik yapıyor'