Gündem
14 Eyl 2022 09:08 Son Güncelleme: 14 Eyl 2022 09:15

Vahdettin tartışmasına Cübbeli de katıldı: "Allah ıslah eylesin"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Sultan Vahdettin ve Osmanlı hakkında söylediği sözler gündeme oturmuş ve tartışma konusu olmuştu. ‘Cübbeli Ahmet’ de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tartışmaya girdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi" ifadelerini kullanmıştı.

Tunç Soyer'in, Sultan Vahdettin ve Osmanlı hakkında söylediği sözler gündeme oturmuş ve tartışma konusu olmuştu.

‘CÜBBELİ AHMET’TEN TEPKİ

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Soyer’e tepki gösterdi.

‘Cübbeli Ahmet’, “Osmanlı ecdâdımızı özellikle pâdişâhlarımızı ve hâssaten Sultân Abdülhamîd ve Sultân Vahîdüddîn hazarâtını hâinlikle ithâm eden ğâfilleri Allâh-u Teâlâ hayırla ıslâh eylesin, ıslâhı mukadder olmayanların şerrinden bu milleti halâs eylesin” ifadelerini kullandı.