Gündem
13 Eyl 2022 18:14 Son Güncelleme: 13 Eyl 2022 18:18

Vahdettin tartışmalarına Fatih Altaylı'dan sert yorum! "Ulan cahil beyinsizler..."

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Tunç Soyer'in açıklamaları ile başlayan Vahdettin tartışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliğinde konuşmuş; Soyer'in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" sözlerine AK Parti ve MHP’liler tepki göstermişti.

ÇİLEDEN ÇIKTI

Soyer'in açıklamaları ile başlayan Mustafa Kemal Atatürk - Vahdettin tartışmaları üzerine Habertürk yazarı Fatih Altaylı sert bir açıklama yaptı.

“ULAN CAHİL BEYİNSİZLER…”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altaylı, “Bir grup salak Mustafa Kemal’i Sultan Vahideddin Samsun’a gönderdi demek ki Kurtuluş Savaşı’nı Sultan başlattı diyor. Ulan cahil beyinsizler Kurtuluş Savaşı başlatsın diye değil ayaklanmaları bastırsın silahları toplasın diye gönderildi. Yalanınıza Bardakçı’yı şahit göstermeyin” diye yazdı.

“FESLİNİN TALEBELERİNİN UTANMALARI YOK”

Altaylı ayrıca “Düne kadar Kurtuluş Savaşı yoktur keşke İngilizler kazansa idi diyenler şimdi Kurtuluş Savaşı vardı ama padişah başlattı diyorlar. Feslinin talebelerinin Hiç utanmaları da yok” ifadelerini kullandı.