Gündem
03 Mayıs 2010 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

"...ÜZÜNTÜ VE ENDİŞE VERİCİDİR!" MEDYA DERNEĞİ'NDEN MESAJ VAR!

Medya Derneği, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlu Olsun

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor ve görevleri yüzünden öldürülen tüm gazetecileri saygıyla anıyoruz.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 19. maddesinde belirtildiği gibi ''Her ferdin fikir ve fikirlerini açıklamak hürriyetine hakkı vardır. Bu hak, fikirlerinden ötürü rahatsız edilmemek, memleket sınırları mevzubahis olmaksızın malümat ve fikirleri her vasıta ile aramak, elde etmek veya yaymak hakkını içerir.''

Bilgi edinme ve ifade özgürlüğü, insanların kendi hayatlarını etkileyen kararların alınmasına doğrudan katılımını sağlayan en önemli unsurdur. Toplumun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi sorumluluk sahiplerinin de görevlerini en şeffaf ve dürüst şekilde yapmalarına yardımcı olur. Medyada fikir özgürlüğü, etik ilkelere bağlılık, çeşitlilik ve dürüstlük sağlıklı bir demokrasinin varlığı için kaçınılmazdır.

Ülkemizde halen bir çok gazetecinin fikirleri nedeniyle saldırıya uğraması veya mahkum edilmesi üzüntü ve endişe vericidir. Avrupa Birliği ile müzakere sürecini devam ettiren ülkemizde yasaların, Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi, ifade özgürlüğünden yana yorumlanmasını ve uygulanmasını arzu etmekteyiz. Bu konuda tüm medya çalışanlarına, yasama, yürütme ve yargı mensuplarına büyük görevler düşmektedir.

Medya Derneği
www.medyadernegi.org