Uzmanlardan 8 kritik uyarı: Cinsel ilişkinin ardından sakın bunu yapmayın!

Uzmanlar cinsel ilişki sonrası edinmeniz gereken 8 alışkanlığı anlattı.

Uzmanlardan 8 kritik uyarı: Cinsel ilişkinin ardından sakın bunu yapmayın! - Sayfa 1

TUVALETİ KULLANMAYI UNUTMAYIN

Cinsel ilişkinin hemen ardından mesanenin boşaltılması, özellikle kadınlar için oldukça önemli. Los Angeles'ta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Allison Hill ve Dr. Yvonne Bohn, cinsel ilişki yaşamanın vajinada bulunan bakterilerin üriner sisteme ulaşmasında etkili olabileceğine dikkat çekerek, cinsel ilişki sonrasında tuvaleti kullanmanın önemine vurgu yaptı.

19
Uzmanlardan 8 kritik uyarı: Cinsel ilişkinin ardından sakın bunu yapmayın! - Sayfa 2

DUŞ ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Uzmanlar, cinsel ilişkiden sonra banyo yapmak ya da duş almak konusunda hemfikir olsa da, jakuzi gibi sıcak bir suyun altına girmenin özellikle kadınlar için iyi bir fikir olmadığına dikkat çekiyor. Çünkü, sıcak su cildinizin antimikrobiyal bariyerinin etkinliğini azaltabilir.

29
Uzmanlardan 8 kritik uyarı: Cinsel ilişkinin ardından sakın bunu yapmayın! - Sayfa 3

GENİTAL BÖLGENİZDE PARFÜMLÜ VEYA KOKULU ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Kokulu sabunlar, jeller, losyonlar gibi genital sağlık için pazarlanan ürünleri kullanmanın bir zararı olmadığı düşünülebilir ancak bu ürünler özellikle kadınlarda cildin tahriş olmasına neden oluyor. Bu nedenle bilhassa cinsel ilişki sonrası kullanmaktan kaçınmalısınız. Dr. Allison Hill ve Dr. Yvonne Bohn konuya ilişkin şunları söyledi: "Vücudunuzda bulunan normal ve yararlı bakterileri değiştirebileceği için çok fazla kimyasal barındıran sabun ve türevi malzemelerin kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. İdeal olarak cinsel organınızı sadece ılık suyla yıkamanız gerekir. Jeller, kremler ve yağlayıcılar, hassas florayı bozarak kötü bakterilerin veya mantarların aşırı büyümesine neden olabilir."

39
Uzmanlardan 8 kritik uyarı: Cinsel ilişkinin ardından sakın bunu yapmayın! - Sayfa 4

ASLA VAJİNAL DUŞ ALMAYIN!

Uzmanlar, hamilelik ya da cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemek için genellikle güvenli bir yol olarak bilinen vajinal duş için, pek olumlu şeyler düşünmüyor. Vajinal duşun, normal florayı değiştirerek üriner sistem enfeksiyonları riskini artıracağını söyleyen Dr. Carolyn DeLucia, doğal bakteriyel floramızı temizleyerek, "herhangi bir bakteriye veya mantara açık hale getirdiğimize" dikkat çekti.

 

49