Uzman isimden aracı olanlara uyarı! 90'lı yılların vergisi geri geliyor

Ekonomist Şeref Oğuz, 31 Mart'taki yerel seçimler sonrası iktidarın 1990'lı yıllarda uygulanan bir vergiyi geri getirme hazırlığında olduğunu söyledi.

Uzman isimden aracı olanlara uyarı! 90'lı yılların vergisi geri geliyor - Sayfa 1

Şeref Oğuz, yerel seçim sonrası iktidarın gündeme getirilecek gizli vergi çalışmasının, 1 Nisan'dan itibaren KDV'den MTV'ye kadar ciddi zamların geleceğini belirtti. Oğuz, 1990'lı yıllarda uygulanan vergilerin geri getirilme hazırlığında olunduğunu ifade etti

16
Uzman isimden aracı olanlara uyarı! 90'lı yılların vergisi geri geliyor - Sayfa 2

Oğuz, "1600 cc'yi aşan araçlara ağır vergiler getirilecek ve 90'lı yıllardan hatırlanan bir verginin yeniden gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Bu vergi, kazanmadığınız paranın vergisi olarak adlandırılan peşin vergidir" dedi.

26
Uzman isimden aracı olanlara uyarı! 90'lı yılların vergisi geri geliyor - Sayfa 3

Sözcü TV'ye konuşan Oğuz, şunları ekledi: "Vergi artışları için hazırlıklı olmalıyız. 1 Nisan'dan sonra zamların geleceğini biliyoruz. İlk olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde geçen yıl iki artış yapıldı, ancak bu artışlar sadece iki kez olmayabilir, yılda üç veya dört kez artırılabilir.

36
Uzman isimden aracı olanlara uyarı! 90'lı yılların vergisi geri geliyor - Sayfa 4

Bir diğer plan ise KDV'nin %24'e çıkarılması üzerine çalışılıyor. Ayrıca, birden fazla evi olanlara ek bir vergi getirilecek. Bu vergi oldukça yüksek olabilir ve ev sahipleri vergiyi ödeyemezlerse evlerini icraya vermek zorunda kalabilirler.

46