Gündem
10 Mayıs 2012 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

ÜZERİME BENZİN DÖKÜP KENDİMİ Mİ YAKAYIM? DİNÇ BİLGİN'DEN ŞOK İTİRAFLAR!

Beyaz Tv'de konuşan eski medya patronu Dinç Bilgin, 28 Şubat medyasıyla ilgili önemli itiraflarda bulundu.

Beyaz TV 'de ekrana gelen Med Cezir programında Nagehan Alçı ve Sami Dadağlıoğlu'nun sorularını yanıtlayan Sabah gazetesinin eski patronu Dinç Bilgin, 28 Şubat medya kuruluşlarının yayın çizgilerinin yanlış olduğunu dile getirerek pişman olduğunu söyledi.
'Şimdiki aklım olsa öyle yapmazdım' diyen Dinç Bilgin 28 Şubat sürecinde askerin baskısıyla yanlış işler yaptıklarını da Beyaz TV ekranlarında itiraf etti.
28 Şubat döneminde Mehmet Barlas ve Canan Barlas 'ın Sabah 'tan ekonomik nedenlerle ayrıldığını söyleyen Dinç Bilgin, Canan Barlas ve Mehmet Barlas'ın canlı yayına bağlanmasıyla birlikte geri adım attı.

HEM İTİBARINI HEM PARASINI KAYBETTİ

Canan Barlas Dinç Bilgin'in doğruyu söylemediğini ifade ederek 'Mehmet'in kovulmasında Mesut Yılmaz'ın ve Erol Özkasnak'ın baskısı vardı. Mehmet (Barlas) askere karşı olduğu için işinden oldu. Ama ben Dinç Bilgin'e bir şey söylemek istemiyorum çünkü o benden daha mağdur. Hem parasını hem de itibarını kaybetti. ' dedi.

BUNDAN KÖTÜ BİR SON OLAMAZ

Canan Barlas'tan sonra yayına bağlanan Mehmet Barlas ise Dinç Bilgin'in ekonomik nedenlerle işinden ayrıldığı iddiasına tepki gösterdi. Bilgin'in yatının kaptanından daha az maaş aldığını söyleyen Barlas 'Benim diyecek bir şeyim yok. Çünkü Dinç Bilgin Türk basın tarihine banka yolsuzluğundan hapse giren birisi olarak geçti. Bundan daha kötü bir son olamaz' dedi.

PİŞMANIM, BÖYLE İŞTEN ÇIKMALARI DOĞRU DEĞİLDİ

Dinç Bilgin ise Mehmet Barlas ve Canan Barlas'a hak vererek 'Şimdiki aklım olsaydı bunları yapmazdım. Mehmet ve Canan'ın işlerine son veriliş biçimleri doğru değildi.' dedi.

ZAFER MUTLU'YA KIRGINIM

O dönem Sabah gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Zafer Mutlu'ya kırgın olduğunu dile getiren Dinç Bilgin 'Vatan gazetesini kurarken Sabah'ın içini boşalttı' sözleriyle Zafer Mutlu'ya olan kırgınlığını söyledi.

BENZİN DÖKÜP KENDİMİ Mİ YAKAYIM

28 Şubat sürecinde uyguladığı yanlış medya politikaları nedeniyle pişman olduğunu söyleyen Dinç Bilgin 'Ne yapayım, oldu bir kere. Budist monk rahipleri gibi üzerime benzin döküp kendimi mi yakayım? ' dedi.