CineRadar
25 Ağu 2016 23:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Uzayda nefes kesen bir macera: Star Trek Sonsuzluk

Uzay Yolu (Star Trek) filmlerinin sonuncusu, yeni ekibin ise 3. macerası olan Star Trek Sonsuzluk görkemli efektleri ve soluksuz macerasıyla sinema seyircisini bir kez daha uzayın derinliklerine çekiyor. Bu kez düşmanın kimliği finale kadar açıklanmayan bir sürpriz.

J.J. Abrams’ın Star Trek serisine yaptığı gençlik aşısı tuttu, Chris Pine bize her seferinde mükemmel bir Kaptan Kirk izletiyor, Zachary Quinto da Spock rolünde çok başarılı ancak Star Trek sonsuzluk bir kez daha aksiyon uğruna bilim kurguyu feda ediyor ve bir lunapark gibi göz alıcı ve kafa ağrıtıcı bir deneyim oluyor.

Yine de bilim kurgu hayranları tarafından “buna da şükür” denilip seyredilecek bir film Star Trek Sonsuzluk… Mümkünse IMAx izleyin.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Star Trek Sonsuzluk

Justin Lin’nin yönettiği ve Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban ile Zoe Saldana’nın oynadığı Star Trek Sonsuzluk (Star Trek Beyond), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.



Star Trek Sonsuzluk, dünya çapında popüler olan, Gene Roddenberry’nin yarattığı ve 2009’da J. J. Abrams tarafından yeniden sunulan Star Trek serisinin yeni filmi, USS Atılgan ile mürettebatının yeni yolculuğunu Justin Lin yönetiyor. Filmde Atılgan mürettebatı bilinmeyen uzayın uzak köşelerini araştırıyor ve kendilerini ve Federasyon’un temsil ettiği her şeyi sınayan gizemli, yeni bir düşmanla karşılaşıyorlar.

Saraybosna’da Ölüm

Danis Tanovic’in yönettiği ve Jacques Weber, Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic ile Vedrana Seksan’ın oynadığı Saraybosna’da Ölüm (Death in Sarajevo), Calinos Film tarafından vizyona çıkarıldı.



O gün, otelin çatısında yapılan TV yayınında politik duruşlar asırlık tartışmalara yol açarken otel müdürü aylardır maaşlarını alamayan ve tam da bu önemli günde grev yapmaya karar veren çalışanları kendine özgü yöntemlerle engellemeye çalışmaktadır. Grev sözcüleri bir bir ortadan kaybolurken en önemli konuklardan birini koruyan polisin tek derdi ise eşinin satın almak istediği kanepenin fiyatıdır.

Oyun

Ariel Schulman ile Henry Joost’un yönettiği ve Emma Roberts, Dave Franco, Juliette Lewis ile Samira Wiley’in oynadığı Oyun (Nerve), Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Nerve adlı bir internet sitesi, siber ortamda naklen yayımlanacak olan bir oyun duyurusu yapar, binlerce kişi başvurur. Şartlar çok açıktır: Eğer şehrin en işlek caddesinde gece yarısı hayat kadını gibi giyinerek dolaşabilecek, bir bara girip belalı tiplere sataşabilecek veya okul müdürünü herkesin ortasında küçük düşürebilecek cesarete sahipseniz bu oyuna katılmamanız için hiçbir neden yoktur.

Nefesini Tut

Fede Alverez’in yönettiği ve Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto ile Stephen Lang’ın oynadığı Nefesini Tut (Don’t Breathe), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



Rocky, Alex ve Money, evinde küçük bir servet bulunan kör bir adam olduğunu öğrendiklerinde, en büyük vurgunlarını yapmak için o eve girmeye karar verirler. Ne var ki, yaptıkları plan hiç de istedikleri gibi gitmez çünkü kurbanları tahmin edilmeyecek kadar tehlikeli biri çıkar. Kör adam gençleri çok iyi güçlendirilmiş evinde amansızca takip etmeye başladığında, adamın paradan başka şeyler de saklıyor olduğunu öğrenmek gençleri dehşete düşürür.

Suikast

Dennis Gansel’in yönettiği ve Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones ile Michelle Yeoh’un oynadığı Suikast (Mechanic: Resurrection), Mars Dağıtım tarafından vizyona çıkarıldı.



Yıllar önce tezgâhlanmış bir patlamayla ölümü kurgulanan Bishop artık bir suikastçı olmaktan uzaklaştığını sanmaktadır. Amacı gözlerden uzak bir emekliliktir. Ama birileri onun hâlâ hayatta olduğunu bilmektedir. Bazı kişilerin kaza süsü verilerek öldürülebilmesi için bir tetikçiye ihtiyaç duyan Crain, suikastçıyı eski günlerine döndürüp ondan son bir kez faydalanmak için elinden geleni yapmakta kararlıdır.

Sevimli Kedi İş Başında 2

Andres Couturier’in yönettiği ve Fatih Özacun, İlham Erdoğan, Mehmet Zorlu ile Özgür Özdural’ın seslendirdiği animasyon film Sevimli Kedi İş Başında 2 (Don Gato: El Inicio de la Pandilla – Top Cat Begins), Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Fakir, yalnız ve sokaklarda yaşayan bir sevimli kedinin kaderi iyi kalpli ve maceracı Benny ve takımı ile tanışana kadar çok kötü gitmiştir. Geçimini yankesicilik, hırsızlık gibi kötü şeyler yaparak sağlayan Sevimli Kedi, Benny sayesinde tüm kötü huylarından sıyrılmaya başlamış ve çok yakın arkadaş olmuşlardır. Bay Dev ile yolları kesişen kedi takımının başı yine belaya bulaşır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.