Kültür Sanat
01 Ağu 2022 10:30 Son Güncelleme: 01 Ağu 2022 10:39

Uzay Yolu'nun yıldızı Nichelle Nichols 89 yaşında hayatını kaybetti

1960’ların ünlü bilim kurgu film serisi Uzay Yolu’ndaki (Star Trek) Uhura rolüyle hafızalara kazınan ABD'li oyuncu Nichelle Nichols, 89 yaşında hayatını kaybetti.

60’lı yıllarda büyük bir fenomen haline gelen bilim kurgu dizisi Uzay Yolu'nda (Star Trek) rol alan Nichelle Nichols 89 yaşında hayatını kaybetti. Amerikan televizyonunda bir otorite figürünü canlandıran ilk siyahi kadınlardan biri sayılan Nichols, oynadığı Nyota Uhura karakteriyle kendisinden sonra gelen nesiller için büyük bir örnek oluşturdu. Hatta NASA tarafından görevlendirilen Nichols’ın, kendisi gibi kadınları astronot olması için cesaretlendirmesi istendi.

Oğlu Kyle Johnson, Facebook’ta yaptığı paylaşımla annesinin yaşamını yitirdiğini kamuoyuna duyurdu. Oyuncunun doğal sebeplerden dolayı öldüğü paylaşıldı.

KALIPLARIN YIKILDIĞI YILLAR

60’lı yıllarda televizyon izleyicisiyle buluşan Star Trek, tektipleştirilen algıların yıkılmasına sebep oldu. Siyahi ve azınlık sayılan oyuncuların yüksek profilli rollerde yer alması bu yıllarda başladı. Dizide Kaptan Kirk’ü canlandıran William Shatner’ın bir bölümde Nichols’ı öpmesi, televizyon tarihi için bir ilkti.