Polemik & Kulis
10 Nis 2010 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

"UZANLAR MAL VARLIKLARINI GERİ İSTİYORLAR! O MAL VARLIĞINA ENGİN ARDIÇ DAHİL Mİ?"

ART'de yayınlanan Veryansın programında Engin Ardıç'ın Star televizyonunda çalıştığı günlerde sarfettiği sözleri sert bir dille eleştiren Nihat Genç, öyle bir laf etti ki...

Nihat Genç canlı yayında önce konuyu Cem Uzan ve ailesine getirdi. Ardından da şöyle konuştu:

"Uzanlar mal varlıklarını geri istiyorlar. Fakat bir Engin Ardıç var. Uzan televizyonunda yorumculuk yapıyordu. Şöyle bir yorumu vardı, öngörü olarak  Türk tarihine geçmiş: "Uzan'ın önü cumhurbaşkanlığına açıldı. Uzan cumhurbaşkanı oluyor." Bir siyasi yorumcu olarak bunu öngörmüş. Tabi Uzan'ın önü mahkemelere açıldı.

Neyse Engin Ardıç başka gazeteye doğru gitti. Uzanlar mal varlıklarını isteyince, ben de dedim ki "Uzanlar mal varlıklarını geri istiyorlar. Engin Ardıç dahil mi? O da var mı istedikleri mal varlıklarının içinde."

Sözlerini "Hayatta en değerli şey utanmaktır" diye sürdüren Genç şöyle devam etti: "Ben mesela falan kitabımda bir şey yazmışım. Bir yanlış yapmışım. Aklıma geldikçe çok derin bir acı içine girerim. O yanlışın bir gerekçesi vardır ama çok acısını çekerim. Bunların yüzü kızarmıyor. Yanlışlarından yüzleri kızarmıyor."

Hacıya dokunmuyorlarda harçlıksız da kalmıyorlar

Yandaş medyanın hiç bir şey yazmayıp öğretmediğini ifade eden Genç ''Akşamları ekran karşısına çıkıp ustura Kemal gibi köşelere oturmuşlar. Yandaşlık yapıyorlar. Mahallelinin iki tane hacısı var. Onlarada dokunmuyorlar. Hacıdan iki zındık alıyorlar. Harçlıksızda kalmıyorlar. Hacı iyisin diyorlar. Hacınında dükkanını koruyorlar. Hacıda liberal diyor demokrat diyor'' sözleri ile yandaş medyaya ateş püskürdü.

Bin kere özgürlük desen ne olacak

'Yandaş medya'nın sürekli özgürlüklerden bahsettiğini kaydeden Genç ''Sabah namazı kılalım Alhahuekber dedikten sonra bin kere özgürlük özgürlük diyelim. Akşama kadar özgürlük özgürlük demokrasi diyelim bir ülkeye artı değer girmeden bunlar nasıl olacak. Bir kere baş yazı yaptıkları bir kere konu ettikleri yok. Bunlar nasıl olacak'' sözlerini sarfetti.