Gündem
29 Nis 2014 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

'Uyuyan yargıç' olayında mahkemeye 'basın özgürlüğü' dersi!

Radikal gazetesinin, Gezi eylemlerinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasına bakan mahkeme heyeti hakkında yaptığı 'Önce uyudu sonra çekildi' manşeti beraat etti.

Radikal gazetesinin, Gezi eylemlerinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasına bakan mahkeme heyeti hakkında yaptığı 'Önce uyudu sonra çekildi' manşeti 'beraat etti'.

Uyuyan mahkeme heyetinin gazetenin muhabiri Mesut Hasan Benli hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Evrensel'den Hasan Akbaş'ın haberine göre Mesut Hasan Benli, mahkemenin önce duruşma sırasında uyumasını, ardından da davadan çekilme talebini haberleştirmiş; mahkeme heyetiyse muhabir hakkında 'Ses ve Görüntülerin Kayda Alınması' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ"

Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararında "Suça konu yazının kaleme alınış biçimi, üslubu ve içeriği itibariyle basın özgürlüğü çerçevesinde adil haber niteliği taşıdığı, kamunun ilgisi olan bir olayda bilgilendirme hakkının olduğu anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ethem Sarısülük'ün 1 Haziran'da polis kurşunuyla öldürülmesine ilişkin açılan davanın 2 Aralık 2013′teki duruşmasında, üye hakim ve savcı uyumuştu. Duruşmada Sarısülük'ün avukatlarının 'mahkeme tarafsız değil' şeklindeki itirazları üzerine heyet davadan çekilme talebinde bulunmuştu. Radikal gazetesiyse söz konusu duruşmayı "Önce uyudu sonra çekildi" manşeti ve temsili bir çizimle duyurmuştu.