Gündem
05 Ara 2013 21:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Uyuyan hakim ve savcıyı çekene büyük şok!

Ethem Sarısülük'ü vuran polis Ahmet Ş.'nin yargılandığı davaya bakan mahkeme, duruşma sürerken savcı ve üye hakimin uyuduğunu gösteren fotoğraflar ortalığı karıştırdı..

Ankara'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında Ethem Sarısülük'ü vuran polis Ahmet Ş.'nin yargılandığı davaya bakan mahkeme, duruşma sürerken savcı ve üye hakimin uyuduğunu gösteren fotoğrafları çeken ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sırasında duruşma savcısı ve üye hakimin uyuduğunu gösteren fotoğraflar sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde paylaşıldı. HSYK, fotoğrafların basında yer alması üzerine hâkim ve savcı hakkında inceleme başlatırken, 6. Ağır Ceza Mahkemesi de fotoğrafları çeken ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kimlik tespiti istendi

Mahkeme heyeti tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Duruşma salonu içerisinde fotoğraf ve video ile görüntü kaydı yapılmasının yasak olduğu, herhangi bir surette görüntülü ya da sesli kayıt yapılmaması gerektiği hususu salonda bulunan herkese ihtar edildiği halde, duruşma salonunda bulunan, kimliği tespit edilemeyen bir ya da daha fazla kişi tarafından çeşitli fotoğraflar çekildiği, çekilen fotoğraflar da mahkeme heyetinin ve üyelerinin de açıkça görüntülendiği, yasak olduğu açıkça belirtilmesine rağmen, duruşma salonu içerisinde çekilmiş olan fotoğrafların, muhtelif yazılı ve görsel basın yayın organlarında ve internet sitelerinde yayımlandığı hususu mahkememizce re'sen tespit olunmakla, mahkememizce bilgi işlem personeli nezdinde SEGBİS kamera sistemi ile yapılan duruşmaya ait video kaydının bir kopyası ekli DVD'de gönderilmiş olup, yasal gereğinin takdir ve ifası rica olunur."

Milliyet / Ünaş Çam