Gündem
13 Mar 2019 12:41 Son Güncelleme: 13 Mar 2019 12:44

Uykusuz'dan 'ezanı protesto' kapağı

Uykusuz, Feminist Gece Yürüyüşü'nde yürüyen kadınların attıkları sloganlara eşlik eden ıslık seslerinin 'ezanı protesto' olarak yansımasını eleştirdi.

Uykusuz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler" sözleri sonrası başlayan tartışmayı bu haftaki kapağına taşıdı. Uykusuz, Feminist Gece Yürüyüşü'nde yürüyen kadınların attıkları sloganlara eşlik eden ıslık seslerinin 'ezanı protesto' olarak yansımasını eleştirdi.

Polis, İstanbul'da 2003 yılından beri her sene düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Saat 19.30’daki başlama saati öncesinde İstiklal Caddesi'ni hem Taksim Meydanı hem Tünel tarafından geçişi kapatan polis, yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kadını biber gazı ve plastik mermi kullanarak ara sokaklara ve paralel caddelere dağıtmıştı. Eylemde bulunan kadınlar, polisin sert müdahalesi sırasında izdiham yaşandığını, ezan sesinin duyulmadığını belirtmişti. Kadınlar, ıslıkların ezana değil barikata, kadınların yürüyüşlerini engelleyenlere olduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yerel seçim öncesi yaptığı mitingte, "Ezanı protesto ettiler" diye lanse ettiği olayı karikatür dergisi Uykusuz kapağında şöyle gördü: