Gündem
11 Tem 2018 13:55 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

'Uyanış' filminin yönetmeni için istenen ceza belli oldu!

FETÖ soruşturmasında tutuklanan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan hapis cezası istendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nde yöneticilik suçlamasıyla hakkında dava açılan "Uyanış" ve filminin yönetmeni ve “Reis” filminin yapımcısı Ali Avcı'nın yargılandığı davada, savcı mütalaasını bildirdi. Savcı, sanık Ali Avcı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Avcı ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hakan Özer, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şubesi'nin 9 Ocak 2010 tarihli genel kurul hazirun listesindeki Ali Avcı'ya atfen atılmış imzanın sanığın el ürünü olmadığına ilişkin bilirkişi raporunun ulaştığını belirtti. Söz alan sanık Avcı, "Bilirkişi raporu benim sözlerimi teyit etmektedir. Ben, Samanyolu, Bank Asya ve Fatih Üniversitesi ile icralığım. STV'de hiçbir zaman çalışmadım" dedi.

Avcı'nın avukatı Oğuzhan Bostanoğlu da müvekkili aleyhine beyanlarda bulunan Fatih Metin'in beyanlarının hükme esas alınamayacağını savunarak "sözleri duyumdan ibarettir. 2010-2011 yıllarına ilişkindir. Yargıtay 2013 tarihini kıstas alınmasını karar altına almıştır. Müvekkilim bu yapıyla ilişkisini kesmesi bu tarihten öncedir. Mahkemede hazır olsaydı kendisine sorularımız olacaktı" diye konuştu.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı Hasan Adalı, 12 Temmuz 2017 tarihinde bazı internet sitelerinde "15 Temmuz Uyanış" isimli Ali Avcı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin fragmanının yayınlandığını, fragmanda ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimi sahnelerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatından kesitlere yer verildiği, ayrıca sahnelerde Cumhurbaşkanının kafasına silah dayanmış şekilde ve ailesinin öldürüldüğü sahnelerin de olduğu ifade edildi. Sanığın "Silahlı terör örgütünü yönetme" suçuna dair her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delil elde edilemediğini belirten savcı, sanık Ali Avcı hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

"NEDEN BURADA OLDUĞUMU ANLAYAMADIM"

Sanık Ali Avcı, "Reis filmiyle yüzde 3'lük bir oy kazanımı sağladım. Filmde Recep Tayyip Erdoğan'ın torununu oynayan oğluma, neden burada olduğumu anlatamıyorum. Reis adlı parfümü yapıp dağıttım. Neden burada olduğumu anlayamadım" dedi. Sanık avukatları ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu. Sanığın tutukluluğun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 6 eylül tarihine bıraktı.