Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı!

TRT 1’in büyük bir merakla beklenilen ve daha yayınlanmadan gündem olan yeni dizisi 'Uyanış: Büyük Selçuklu'nun ilk bölüm fragmanı yayınlandı. 28 Eylül'de izleyiciyle buluşacak.

Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 1

TRT 1’in büyük bir merakla beklenilen ve daha yayınlanmadan gündem olan yeni dizisi 'Uyanış: Büyük Selçuklu'nun ilk bölüm fragmanı yayınlandı.

İlk bölüm fragmanı için TIKLAYIN

116
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 2

Devlet yönetme sanatıyla, insanı yaşatan yaklaşımı, adalet anlayışıyla, ilim adamlarının eserleriyle, Büyük Uygarlığımızın en görkemli birikimlerinden biri olan Selçuklu İmparatorluğunun kuruluş, gelişme ve zirveye yükseliş hikayesinin anlatıldığı dizi, tarihimizin hatırlanmasına da vesile olacak.


216
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 3

Çağlar açan çağlar kapatan uygarlığımızın köklerinde yer alan Selçukluların Anadolu’yu yurt edinmeleri, yurdu vatan kılan bir bilinçle ve her türlü fedakarlıkla bu toprakları ihya edişleri, çok yetkin bir senaryo temelinde, güçlü oyuncu kadrosuyla, adeta ölümsüzleştirildi.


316
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 4

Dizide Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ın vefatıyla tahta geçen Melikşah Sultanın Kıpçaklardan Karahanlılara, Türkmenlerden Yörüklere halkı birleştirerek devleti yücelten çabaları, bu mücadele yıllarında Nizamülmülk gibi devlete sadık bilge yöneticilerin ve Sencer gibi adeta sadakat için yaratılmış yiğitlerin mücadelesi işleniyor.


416