Magazin
27 Haz 2014 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

Üstatlar Üsküp’te aynı sahnedeydi!

Perküsyon ve klarnetin üstatları Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici Üsküp'te konser verdi.

Burhan Öçal'ın klasik Türk müziği ile Osmanlı Dönemindeki halk ve saray müziklerinden etkilenerek oluşturduğu Istanbul Oriental Ensemble topluluğu Üsküp'te Hüsnü Şenlendirici ile beraber konser verdi.Yunus Emre Enstitüsü tarafından 35. Üsküp Yazı Festivali kapsamında düzenlenen konser, 22 Haziran 2014 tarihinde Makedonya Ulusal Tiyatrosunda gerçekleşti. Türk Müziğini dünya çapında başarı ile temsil eden biri perküsyonun, biri klarnet üstadı iki sanatçı, Üsküp Yazı Festivali kapsamında ilk kez aynı sahneyi paylaştı.

Makedon sanatçı Elene Hristova da “Bülbülüm Altın Kafeste” yorumuyla konsere konuk oldu.
Yoğun ilgi gören konserde, tek bir koltuğun bile boş kalmaması, Makedonya’da Türk müziğine gösterilen ilginin somut deliliydi. Konser bitiminde tüm seyirciler, sanatçılarımızı ayakta alkışladılar. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün destek olduğu etkinlik, Türkmedya sponsorluğunda izleyiciyle buluştu.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü için özel olarak gerçekleştirilen konsept, şimdiden Balkanlardaki pek çok festivale davet edilmiş bulunuyor. Türkiye’den gelen sinema filmleri, tiyatrolar ve özel sahne şovları, ortak kültürel geçmişe sahip olan coğrafyamızda daha sık izleyicilerimizle buluşacak.

Istanbul Oriental Ensemble Topluluğu

Klasik Türk müziğinin çağdaş yorumlarını barındıran Istanbul Oriental Ensemble topluluğu Burhan Öçal'ın en uzun soluklu projesi olması ile biliniyor. Yaklaşık 15 yıldır sahnede olan ekip bugüne kadar sayısız yurtdışı performansı gerçekleştirdi. Alanında öncü olan grup Burhan Öçal'ın aranjmanları ile Klasik Türk Müziğini çağdaş bir şekilde yorumluyor.
Geleneksel çalgılarımızın modern yorumu olan perküsyon ve klarnetin buluşması, binlerce yıllık kültürümüzün evrensel bir dille izleyicilere ulaşmasına olanak sunuyor.