Magazin
18 Haz 2020 08:35 Son Güncelleme: 18 Haz 2020 11:04

Usta yönetmen Asaf Köksal hayatını kaybetti

Yönetmen ve senarist Asaf Köksal, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Usta yönetmen Asaf Köksal hayatını kaybetti

Yönetmen ve senarist Asaf Köksal, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Asaf Köksal’ın ölüm haberini Genco Erkal sosyal medya hesabından “Değerli dost, senarist, yönetmen Asaf Köksal’ı yitirdik. Sevgili eşi Gün Bugay Köksal’ın ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun” sözleriyle duyurdu.

Asaf Köksal kimdir?
1 Ocak 1942 yılında doğan Asaf Köksal, Komşu Komşu ve Kanunun Ötesinde gibi dizilerin ve 1998 yapımı “Cumhuriyetin Anıları” belgesel serisinin yönetmenliğini yaptı.

“Bizimkiler”, “Koltuk Sevdası” ve “Yazlıkçılar” adlı dizilerin de senaryosuna katkıda bulunan Köksal, birçok dizinin koordinatörlüğünü ve yürütücü yapımcılığını da üstlendi.

Filmografisi

Koltuk Sevdası - 2001 .... Senarist (TV Dizisi)
Yazlıkçılar - 1993 .... Senarist (TV Dizisi)
Bizimkiler - 1989/1997 .... Senarist (TV Dizisi)
Koltuk Sevdası - 2001 .... Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Ayaşlı ve Kiracıları - 1989 .... Yürütücü Yapımcı (TV Dizisi)
Bizimkiler - 1998 .... Basın ve Halkla İlişkiler (TV Dizisi)

Belgesel Filmler

Cumhuriyetin Anıları: Çarşılar ve Müşterileri - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Cumhuriyetin Radyolu Günleri - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Cumhuriyetin Sofraları - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Cumhuriyetin Çizgileri - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Değişen Hayatlar, İnip Çıkan Ökçeler - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Evin İçi ve Mobilyaları - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Otomobil Uçar Gider - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Paranın Önü Arkası - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Unutulmayan Tatil Günleri - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Zamanlar, Mekanlar ve Mutfaklar - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Osmanlı Bankası - 1998
Cumhuriyetin Anıları: Başımızın Üstündeki Kimlikler Şapkalarımız - 1998