Gündem
31 Tem 2012 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

USTA YAZARIN EVİNE GİDEN ŞARAPLARA 'İDO' ENGELİ!

Fiyat politikası ile yoğun eleştiriler alan İstanbul Deniz Otobüslerine, şimdi de ‘'Şarap yasağı'' geldi.

Özelleştirilme sonrası uyguladığı fiyat politikası ile yoğun eleştiriler alan İstanbul Deniz Otobüslerine, şimdi de ‘’Şarap yasağı’’ geldi. Kabataş’tan Burgazada’ya gitmek isteyen ve çantasında 4 şişe şarap olan bir kadının, İDO görevlilerince engellendiği öne sürüldü.

Olay Milliyet Gazetesi yazarı ve ünlü gurme Vedat Milor tarafından gündeme getirildi. Milor bu konudaki köşe yazısında ‘’ Ceren Sungu, Kabataş’tan deniz otobüsüne binip adaya benim evime geliyor. Yanında dört şarap taşıyor.  İDO’dan içeri almıyorlar şarap var diye. Üstelik de oradaki görevli kızcağıza bağırıp onu azarlıyor.

Suudi Arabistan ya da İran’da mıyız kardeşim? Yasak mı evine şarap götürmek? İsteyen İstanbul’da alışveriş yapıp dönüşte evine yiyecek-içecek götüremez mi?. Büyükşehir, İDO’yu yeni sahiplerinden daha iyi yönetiyordu’’ dedi.

İDO ‘’Yaza Merhaba” sloganıyla uygulamaya koyduğu yeni tarife ile de tepki almıştı. Özelleştirmeden önce Yenikapı-Bandırma feribot seferlerinde 125 TL olan sürücü dahil otomobil bilet ücreti, özelleştirmenin ardından, önce 200 TL’ye sonra da 228 TL’ye yükseltmişti.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ı özür dilemek zorunda bırakan İDO, daha sonra fiyatı özelleştirme öncesi ücretin de altına çekmişti. İDO, 861 milyon dolarla Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu tarafından satın alınmıştı.