Gündem
25 Mar 2019 09:49 Son Güncelleme: 25 Mar 2019 10:12

Usta saz sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti!

Türk müziğinin önemli isimlerinden TRT Sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti.

80'li yıllarda tüm Türkiye'de isim yapan TRT'nin usta ritm saz sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti. Atilla Mayda'nın hayatını kaybetmesinden sonra TRT'de resmi internet sitesi üzerinden bir mesaj yayınladı. 

"TRT ailesinin unutulmaz isimlerinden, vurmalı sazlar üstadı, orkestraların renkli siması Attila Mayda, 24 Mart 2019 pazar günü aramızdan ayrıldı. 1936 yılında İzmir - Ödemiş'te dünyaya gelen Attila Mayda, 1963'te TRT Ankara Radyosu'nda ritm sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştı. Komşuların radyo dinlemek için birbirlerinin evinde toplandığı radyonun altın çağında, Türkiye'deki sayısız eve sazıyla konuk olan Atilla Mayda, sanatıyla olduğu kadar şahsiyetiyle de son derece seçkin bir beyefendiydi. Bir radyo geleneği olarak şef, solistler ve saz sanatçıları dinleyicilere sırayla takdim edilirken, Attila Mayda'nın isminin bir assolist edasıyla en son anons edilmesi tatlı bir adet olmuş, bu da sanatçının ismini hafızalara unutulmayacak biçimde kazımıştı.

Bir TRT emekçisi olarak hayatını çalıştığı kuruma adayan Atilla Mayda, yurtdışında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. THM ve TSM müdürlüklerinde geçen uzun yılların ardından 2001'de emekliye ayrıldı. Bir süredir rahatsız olan Atilla Mayda'nın vefat haberi, tüm TRT ailesini derinden üzmüştür. Büyük ustaya Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine sabır dileriz."

ADI ESPRİLERLE HATIRLANIYORDU

Atilla Mayda söyleyişteki uyum sebebiyle 80'li yıllarda ‘Ve Atilla Mayda' ve ‘Haydaaa Atilla Mayda' replikleri ile tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim olmuş, ismi dönemin komedyenlerinin repliklerinde ve halkın dilinde şaşırma ifadesi olarak dolaşmıştı.

 

ETİKETLER
#atilla mayda #vefat