Gündem
30 Mar 2021 13:17 Son Güncelleme: 30 Mar 2021 13:28

Usta sanatçı hayatını kaybetti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Kaya Akarsu hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından acı kayıpla ilgili açıklama yapıldı.

Türk televizyon tarihine damga vuran dizi ve filmlerde rol alan usta sanatçı Kaya Akarsu 78 yaşında vefat etti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; 'Tiyatro ve sinema sanatçısı Kaya Akarsu'nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Kaya Akarsu kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Kaya Akarsu 1 Temmuz 1942 tarihinde doğdu.

Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu olan Akarsu, 1970 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde de oyunculuk yapan sanatçı, 1995 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. Bazı televizyon programlarında sunuculuk da yapan Kaya Akarsu, aynı zamanda deneyimli bir seslendirme sanatçısıdır.

Kaya Akarsu, Akasya Durağı, Oyuncak Hikayesi, Kollama, Kurtlar Vadisi Pusu, Benim Annem Bir Melek, Miras, Eksik Etek, Sessiz Fırtına, Cemile, Yeniden Çalıkuşu ve Abdülhamit Düşerken gibi daha birçok dizi ve filmde oynamıştı.

ETİKETLER
#kaya akarsu #vefat