Kültür Sanat
15 Mar 2024 09:08 Son Güncelleme: 15 Mar 2024 10:16

Usta sanatçı hayatını kaybetti! Fazıl Say'dan duygusal veda

Alman opera bestecisi usta sanatçısı Aribert Reimann, 88 yaşında hayata veda etti. Ünlü piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Alman modern batı müziği ve opera bestecisi piyanisti ve müzik öğretmeni Aribert Reimann, 88 yaşında hayatını kaybetti. Reimann, Shakespeaere'in "Lear" oyunu ve Kafka'nın "Das Schloss (The Castle)" eserlerinin operalarıyla tanınıyordu.

FAZIL SAY: MÜZİK CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN

Reimann'ın vefatı ardından piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Say paylaşımında "Aribert Reimann’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Çağımızın en önemli bestecilerinden biriydi. Benim için çok özel ve ayrı bir yeri vardı tabi. 1985 yılında Almanya’dan müzisyenler Ankara’yı ziyaret etmişti, Reimann, Levine, genç yetenekleri dinlemişlerdi, beni de, tüm hayatımı değiştiren gündür, sonrasında, burs mektupları yazdılar, 4 yıllık DAAD bursu ile tüm eğitimime, sanat hayatımın başlangıcına daha küçük yaşlardayken büyük destek oldular. Yeri dolmaz, ne kadar müteşekkir olsam azdır, benzersiz bir iyiliktir bana verdikleri. Reimann çok duyarlı eserleri önemli büyük operaları , nefis oda müziği eserleri olan bir bestecidir, eserleriyle her zaman yaşayacaktır. Işıklar içinde uyusun. Müzik camiasının başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.