Gündem
05 Oca 2020 16:59 Son Güncelleme: 05 Oca 2020 17:02

Usta oyunculardan İÜ öğrencilerine destek!

Emmy ödüllü usta oyuncu Haluk Bilginer ve duayen tiyatro sanatçısı Genco Erkal, kahvaltısı kesilen ve indirimli yemek hakkı teke düşürülen İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek verdi.

Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alarak ülkemizi gururlandıran oyuncu Haluk Bilginer, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiğiğ boykot kararına destek verdi.

Sosyal medya hesabını pek çok oyuncuya kıyasla çok aktif olarak kullanmasa da önemli konular hakkında yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Haluk Bilginer, bu defa İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği yemek boykotu hakkında bir paylaşımda bulundu.

İstanbul Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 2,75 lira olan öğün ücretini 3,5 liraya çıkartarak tepki çekmişti. Bu yıl da önce kahvaltı öğününü kaldıran sonrasında da günde indirimli 3 öğün yemek hakkını tek öğüne düşüren üniversite yönetimine, öğrenciler karşı çıktı.

Bu konuyla ilgili sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşımdan birine de oyuncu Haluk Bilginer imza attı. Bilginer Twitter hesabı üzerinden yaşananlarla ilgili olarak şunu paylaştı:

 

Bir tepki de Genco Erkal'dan

İstanbul Üniversitesi yönetiminin yemekhanedeki kahvaltı servisini kaldırmasına ve indirimli yemek hakkını tek öğünle sınırlamasına, duayen sanatçı Genco Erkal'dan da tepki geldi.

Twitter’dan kararı kınayan Erkal, “İstanbul Üniversitesi’nde kahvaltıyı kesmişler. Hiç utanma kalmamış. Çocukların çoğu zaten zar zor karınlarını doyuruyorlar. Keseceksen başka taraftan kes” dedi.