Kültür Sanat
01 Eyl 2022 19:25 Son Güncelleme: 01 Eyl 2022 19:28

Usta oyuncu zatürreye yenik düştü

1960'lı yılların popüler dizisi FBI'da 6 sezon boyunca Özel Ajan Tom Colby rolünü canlandıran ünlü oyuncu William Reynolds 90 yaşında hayatını kaybetti.

Bir dönem TV dizilerinin vazgeçilmez oyuncusu olan William Reynolds, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Reynolds'ın zatürreden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Acı haberi oğlu Erik duyurdu.

WILLIAM REYNOLDS KİMDİR?

9 Aralık 1931'de Los Angeles'ta doğan ünlü oyuncunun tam adı William de Clercq Regnolds'tı. Kariyerine Universal Pictures ile imzaladığı sözleşmeyle başladı. 1952 yılında Eyes That Won't Smile'da Laurence Olivier'nin oğlu rolünü oynadı. Aynı yıl Ali Baba'nın Oğlu filminde Tony Curtis'le birlikte rol aldı. Ayrıca Rommel'de Rommel'in oğlu rolünü oynadı.

Kore Savaşı sırasında askerlik hizmetini Japonya'da yapan oyuncu, 1955'te Cult of The Cobra'da oynadı. 1959 yılında Pete Kelly'nin Blues dizisinde trompetçi Pete Kelly rolünü canlandıran oyuncu. Bir yıl sonra The Islanders dizisinde Sandy Wade karakterine can verdi.

FBI'ın ilk sezonuna konuk olarak alarak katıldıktan sonra rolü çok tutulunca kahraman ajan Colby olarak rolü kaptı. Ancak bu rolün ardından Reynolds, Hollywood'dan ayrılarak iş adamı oldu. Molly Sinclair ile evlendi. İki çocuğu oldu.