Gündem
22 Mar 2021 15:45 Son Güncelleme: 22 Mar 2021 15:48

Usta oyuncu Ayla Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Birçok dizi ve filmde rol alan ve "Yabancı Damat" dizisinde ’Eleni’ karakterini canlandıran Ayla Karaca, geçtiğimiz çarşamba günü İzmir’de hayatını kaybetti.

Gerçek adı Atina Miloharaktiolan oyuncu Ayla Karaca İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ayla Karaca (87), geçtiğimiz çarşamba günü yaşamını yitirdi.  Karaca, bugün Kadıköy Rum Ortodoks Mezarlığı'nda bulunan kilisede yapılan cenaze töreninin ardından aile kabristanına defnedildi. Cenaze törenine usta oyuncunun ailesi katıldı.

Cenaze törenine katılan tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan, "Ayla Karaca çok yetenekli, çok kültürlü, 2 tane üniversite bitirmiş gerçek bir İstanbulluydu. Çok hastalıklar atlattı. Koronavirüsü de atlattı fakat sonra diğer hastalıklardan kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosu için unutulmaması gereken bir isim. Pek öyle gözükmüyor ama inşallah unutulmaz" diye konuştu.

Ayla Karaca'nın yeğeni Ani İsrailya ise, "Huzurevinde yaşıyordu İzmir'de uzun yıllardır. Geçen seneye kadar çok iyiydi. Bu korona olayına kadar. Keyfi yerindeydi orada. İstanbul'a geliyordu. Arada biz de gidiyorduk. Geçen sene koronavirüs oldu epey bir çekti. Koronavirüsü atlattı fakat huzurevinde yasaklar başladı. Akciğeri bozuldu. Yılbaşından sonra 2 kere hastaneye kaldırıldı. Akciğer tedavisi gördü" diye konuştu.