Medya
19 Nis 2021 12:03 Son Güncelleme: 19 Nis 2021 13:28

Usta gazeteciden üzen haber! Orhan Can hastaneye kaldırıldı

Yeniçağ Gazetesi'nin dijital sorumlusu Orhan Can, geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından kaldırıldığı özel hastanede tedavi altına alındı. Can'ın burada anjiyo olduğu öğrenildi.

Deneyimli gazeteci Orhan Can, Medipol Hastanesi'nde anjiyo oldu. Prof. Bilal Boztosun ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplamda 3 damarı tıkalı olduğu belirlenen gazetecinin tıkalı damarlarına stent takıldı.

Orhan Can, kariyeri boyunca pek çok basın kuruluşunda farklı görevler almıştı. Usta isim son olarak Yeniçağ Gazetesi'nde dijital sorumlu olarak görev almaktaydı.

ORHAN CAN KİMDİR?

Günaydın Gazetesinde spor haberciliğiyle gazeteciliğe ilk adımı atan gazeteci, daha sonra Güneş ve Hürriyet Gazetelerinde polis muhabirliği yaptı.

1993-94 yıllarında televizyon haberciliğine geçiş yapan Orhan Can, Kanal D’de yurt haber müdürü oldu, ardından Show TV Haber müdürü olarak, Reha Muhtar’la çalıştı.

Kurucusu olduğu Haber Türk’ün Genel Yayın yönetmenliğini yaptı. Haber Türk’ün Ciner grubuna devredilmesinin ardından Sky Tv’ye geçiş yaptı.

Daha sonra Web TV Müdürü ve spor köşe yazarı olarak Hürriyet Gazetesine geçen gazeteci, bir dönem Cumhuriyet Gazetesinde Spor yazarlığı yaptı.

"Televizyon dünyasının altın çocuğu" olarak tanınan usta gazeteci, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Yaşasın iyilik Kahrolsun Kötülük" başlıklı makalesi ile 2015 yılında "Yılın Spor Yazarı" ödülüne, "Sonra geç olacak" başlıklı yazısı ile 2018 yılında "Yılın köşe yazarı" ödülüne layık görülmüştü.