Medya
10 Eki 2017 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

Usta gazeteciden medya patronlarına net mesaj! "Parayı kısa kısa saha gazeteciliğini öldürdünüz!"

Star Gazetesi köşe yazarı Mehmet Yeşilkaya, haber kanallarına ve medya patronlarına dikkat çeken tespitlerle yüklendi.

Kısa bir süre önce Habertürk TV'den TRT Haber’e transfer olan Mehmet Yeşilkaya, Star Gazetesi'ndeki köşe yazısında medya patronları ve haber kanallarına sert çıktı.

USTA İSİMLER SAHAYI UNUTTU
Irak ve Suriye’deki gelişmeler üzerinden haber kanalları hakkında tespitlerde bulunan usta gazeteci, “Bölge bu kadar sıcakken televizyonların deneyimli muhabirleri sahaya inmeyi düşünmüyor… Sınıra gönderilen muhabirlerse sadece ezberledikleri cümleleri canlı yayında tekrarlıyor… Ekranda haber sunan muhabir kökenli arkadaşlarsa sahayı unutalı çok oldu! Stüdyoya uzman olup olmadığına bakılmadan birkaç konuk davet ediliyor. Sonrası kolay… Büyük büyük laflar… Derin analizler…” ifadelerini kullandı.

MASA BAŞI UCUZA GELİYOR
Medya patronları tarafından sürekli olarak bütçelerin kısılmasının saha gazeteciliğini öldürdüğünü belirten Yeşilkaya sözlerini şöyle sürdürdü: sahanın nabzını tutamayan bir gazeteci hiçbir zaman sağlıklı bir değerlendirmede bulunamaz… Masa başı gazetecilik ucuz olduğu için patronlar bunu tercih ediyor . Televizyon yöneticileri patronları ikna edebilirse saha haberciliği yeniden o eski günlerine dönebilir belki… Böylelikle Mehmet Ali Birand, Çoşkun Aral, Mithat Bereket, Ardan Zentürk, Fuat Kozluklu gibi nice saha gazetecisinin yetişmesinin yolu bir kez daha açılır belki…