Medya
19 Ağu 2019 15:22 Son Güncelleme: 19 Ağu 2019 15:30

Usta gazeteciden çarpıcı soru: Kayyım sırası Ankara, İstanbul, İzmir'de mi?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin Diyarbakır, Van ve Mardin'deki kayyım atamalarını değerlendirdi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş-Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş-Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş-Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasını değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamayla duyurduğu açıklamanın inandırıcı olmadığını söyleyen Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim sonrası "Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin imkânlarını Kandil’e gönderecek olursanız yine kayyumlarımızı atarız." sözlerini hatırlattı. 

Yetkin'in "Diyarbakır, Van, Mardin: sıra Ankara, İstanbul, İzmir’de mi?" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"O hep dilden düşürülmeyen “ileri demokrasi” bu değil, hukuk devleti de bu değil. Erdoğan’ın ucuz ve grevsiz emek ve vergi indirimleriyle çekmeye çalıştığı Avrupa sermayesine güvenerek Avrupa Birliği ile yeniden yakınlaşma söylemini boşa çıkarıcı eylemler bunlar. Bu tür adımlar, Türkiye’de seçimlerin eğer sandıktan AK Parti çıkmıyorsa geçersiz sayılacağı propagandası yapanların değirmenine su taşıyor, ilerden faz geçtik “eh işte” demokrasinizin dahi altını oyuyor; Erdoğan ve eylem birliği otağı Bahçeli bunun farkında mı değil, yoksa artık umursamıyorlar mı?

İnsanın aklına Erdoğan’ın 31 Temmuz’da Bahçeli’nin terasında, bozkurt heykelleri önünde çektirdiği fotoğraf geliyor."

Yazının devamı için tıklayınız.