Polemik & Kulis
09 Eki 2017 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

Usta gazeteci vize krizini patlatan ismin karanlık geçmişini yazdı: PTT kablolarıyla dinleme yapardı! (Medyaradar/Özel)

Deneyimli gazeteci Burak Ersemiz, ABD ile Türkiye arasındaki vize krizine sebep olan Metin Topuz’la ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Medya dünyasının deneyimli isimlerinden Burak Ersemiz, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinin fitilini ateşleyen adam olarak gösterilen konsolosluk görevlisi Metin Topuz’un geçmişine dair önemli bir paylaşım yaptı.

ABD ADINA DİNLEME YAPARDI

Ersemiz, vize krizine neden olduğu ileri sürülen ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un 1990'lı yıllardan 2000'li yılların başına kadar İstanbul Narkotik Şube bünyesinde bulunan teknik takip biriminde DEA için ayrılan özel odada Amerikalılar adına dinlemelere katıldığını dile getirdi. Topuz’un polisler tarafından yakından tanınan bir isim olduğunu belirten Ersemiz, kişisel Facebook hesabından şu ifadeleri kullandı:

UYUŞTURUCU KILIFI ALTINDA

“Gazetecilere bile vize işlerinde yardımcı olurdu. Mecidiyeköy'de bulunan ek hizmet binasının dokuzuncu katında Gayrettepe PTT’den çekilen kablolarla dinleme yapılıyordu. O zamanki sistem konsolosluk görevlileri tarafından kurulmuştu ilk bakışta uyuşturucu operasyonları için kullanılıyor gözüküyordu ancak sistem herkesin dinlenmesine müsaade ediyordu. Aynı dönemde söz konusu binanın girişine de Amerikalılar tarafından x ray kapısı hediye edilmişti.”

FETÖ'CÜLERLE BAĞLANTILI

17-25 Aralık öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan firari Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü iddia edilen Topuz, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Topuz'un FETÖ’cü polisler dışında, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak rol oynayan askerlerle de ilişkisinin tespit edildiği belirtiliyor.