Gündem
11 Mar 2021 16:19 Son Güncelleme: 11 Mar 2021 19:22

Usta gazeteci Ergin Konuksever'in acı kaybı!

Gazeteciler Cemiyeti eski onur kurulu başkanlarından gazeteci-yazar Ergin Konuksever'in eşi Günay Konuksever hayatını kaybetti.

Gazeteciler Cemiyeti eski onur kurulu başkanlarından gazeteci-yazar Ergin Konuksever'in eşi Günay Konuksever Beşiktaş Levent'teki evinde hayatını kaybetti.

Uzun yıllar moda desinatörü olarak çalışan Günay Konuksever 79 yaşındaydı. 62 yıldır Ergin Konuksever ile evli olan Günay Konuksever'in biri kız diğeri erkek iki çocuğu bulunuyordu. Konuksever'in uzun süredir mücadele etiği gırtlak kanseri ve akciğerinde solunum rahatsızlığına yenik düştüğü belirtildi.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Günay Konuksever’in vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, “Cemiyetimiz önceki Yönetim Kurulu üyelerinden ve Onur Kurulu Başkanlarımızdan Ergin Konuksever’in değerli eşi Günay Konuksever’in vefatından duyduğumuz üzüntüyü belirtir, Konuksever ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileriz.” denildi.

Günay Konuksever’in cenazesi yarın (Cuma) saat 15.00'te Levent Camii'nde düzenlenecek cenaze namazına müteakiben, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERGİN KONUKSEVER KİMDİR?

1970’lerde yaşanan öğrenci olaylarında çektiği fotoğraflarla, özellikle de Deniz Gezmiş’in ünlü parkalı fotoğrafını çekmesiyle hafızalara kazınan Ergin Konuksever, Arap-İsrail savaşı, İran-Irak savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı ile yakın tarihte Irak-ABD savaşları gibi çok sayıda sıcak savaşta görev yaptı. 

Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türk ordusuyla adaya çıkarma yapmış, tankların üstünde adım adım harekâtı görüntülemişti.

Bu zorlu görevde miğferi mermi ile delinen ve sırtına şarapnel gelen Konuksever, ağır yaralanarak ölümden dönmüştü. Babıali'nin efsane gazetecisi Konuksever, bu çetin görev sonrası gazi olmuştu.