Kültür Sanat
24 Kas 2022 12:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2022 12:59

Usta gazeteci ‘ekranın arkası’nı yazdı! Gazeteciler nasıl ‘soru soramaz’ hale getirildi?

4 yıl önce Parlamento muhabiri olarak görev yaptığı Kanal D'den ayrılan İbrahim Gündüz’ün, ‘O Soruyu Biz Sormayalım’ başlıklı kitabı raflarda yerini aldı.

İbrahim Gündüz, ‘O Soruyu Biz Sormayalım’ adlı kitabında ‘Gazetecilerin nasıl soru soramaz hale getirildiklerini’ kaleme aldı.

Eserinde Doğan Medya’da son yıllarda yaşananları yazan İbrahim Gündüz, öte yandan ana akım medya kuruluşlarındaki ‘tarafsızlık’ ilkesinin değişimini ve reyting rekorları kıran bültenlerin nasıl ‘izlenemez’ hale getirildiğine de cevap veriyor.

O SORUYU BİZ SORMAYALIM HAKKINDA

TBMM’deki gizli kameranın sırrı neydi? Dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç, gizli kamerayı öğrenince nasıl tepki gösterdi? Gizli kamera FETÖ’nün belden aşağı operasyonlarının ilklerinden miydi?

Sırlarıyla giden Yaşar Büyükanıt Paşa’yla ABD’de geçen 9 günün perde arkası... Rahmetli Filiz Büyükanıt New York’da gidilen lokantaya neden tepki gösterdi? ABD’de askeri üsse taksiyle nasıl daldık? Üssün komutanı neden görevden alındı?

Mehmet Ali Birand’a, “Yaşşa be İbrahim!” dedirten haber neydi? AKP’li hangi kadın milletvekili bizi odaya kilitlemekte tehdit etti?

Çankırı Jandarma Alay Komutanı Albay İhsan Ünal, Show Haber kameramanı Cezmi Sayılgan'a neden tokat attı?

“O Soruyu Biz Sormayalım” özetle Türkiye’de gazeteciliğin ne hale getirildiğinin çarpıcı bir özeti. Bu kitap, anlı şanlı medya kurumlarının nasıl paçavralara döndürüldüğünün, mesleği soru sormak ve sorgulamak olanların ne hale getirildiklerinin hikâyesidir.

İBRAHİM GÜNDÜZ KİMDİR?

18 Aralık 1965 yılında Ünye’de doğdu. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Güneş, Günaydın ve Sabah gazetelerinde çalıştı. ATV ve Kanal D’nin Parlamento Muhabirliğini yaptı. Kanal D’de artık kendisi için bir çalışma ortamı kalmadığını düşünerek 2018 yılında ayrıldı. Türkiye’deki vahşi madenciliği, yağma-talan madenciliğini anlatan

“Altın Ölüm” ve “Altın Girdap” adlarında iki kitabı yayınladı.