Politika
23 Mayıs 2024 08:28 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2024 08:28

Üst düzey yönetici ‘affını’ isteyerek görevini bıraktı! AK Parti’de istifalar peş peşe…

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın ardından AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu da görevden “affını” istediğini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinde Adıyaman Belediyesi’ni CHP’nin adayı Abdurrahman Tutdere kazanmıştı. Seçimlerin hemen ardından AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman'da partisinin uğradığı seçim mağlubiyetiyle ilgili, "Küçük olsun benim olsun' anlayışıyla kendi krallığını tesis edenler, AK Parti’ye Adıyaman’da kaybettirdiler" demişti.

Yazılı açıklamasında Bulucu, "Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Adıyaman İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bizde görev istenmez verilir. Bugüne kadar teşkilatta hangi görevde bulunduysam, tüm bu görevleri bir dava şuuruyla Genel Başkan'ımız ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan özel sevgi muhabbetimizle en iyisini yapma gayretinde olduk" dedi.

"İl Başkanlığı görevini üstelendiğim süreçte, herkesin de malumu olduğu üzere Adıyaman'ımız 6 Şubat felaketinden çıkmıştı" diyen Bulucu, "Bir yandan vatandaşlarımızın, depremzedelerimizin sorunlarının çözülmesi için gayret sarf ederken diğer yandan mahalli idareler seçimleri için hazırlıklarımızı noksansız bir şekilde tamamladık" ifadelerini kullandı.

İlçelerde başarılı olduklarını fakat Adıyaman Belediyesi seçimini kazanamadıklarını belirten Bulucu, şöyle devam etti:

"Adıyaman il genelinde özellikle ilçeler bazında büyük bir başarı söz konusu olsa da merkez ilçede hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kalmamız bizleri derinden etkiledi. Milletimizin verdiği karar demokrasiye inanan bir hareket olarak başımızın tacıdır. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için partimizin bir neferi olarak, Genel Merkezimizden şerefle yürüttüğüm il başkanlığı görevinden affımı istirham ettim. Elbette bu bizim için bir son değildir. Aksine bir başlangıçtır. Allah'ın izniyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AK davamız için ve Cumhurbaşkanı'mız için mesai mefhumu gözetmen davamıza sahip çıkacak ve her daim dünya liderimizin yanında saf tutmaya devam edeceğiz."

METİNER'DEN AÇIKLAMA

Metin Metiner, Bulucu’nun AK Parti Genel Merkezi’nin isteği üzerine istifasını verdiğini belirttiği sosyal medya paylaşımındaki, “Adıyaman’ın siyasi patronu kimse, Adıyaman’da AK Parti siyaseti kime teslim edilmişse, AK Parti’yi Adıyaman’da bu konuma düşüren de, asıl kaybın müsebbibi de odur. Aday tercihinde kim dayatmada bulunmuşsa odur. Sahaya çıkıp doğru dürüst çalışmayan hangi vekil varsa odur. Halka tepeden bakan ve halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen kim varsa odur” sözleri dikkati çekti.

Metiner’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

““Adıyaman AK Parti il başkanımız Emrah Erkan Bulucu genel merkezimizin isteği üzerine istifasını verdi.

İnanıyorum ki Emrah kardeşim bundan sonra da herkesten çok bir nefer olarak Reis’in davası için çalışmaya devam edecektir. Yeri gelmişken önemle hatırlatmak isterim:

Adıyaman’daki seçim kaybı, sadece teşkilata havale edilecek bir konu değildir. Adıyaman’ın siyasi patronu kimse, Adıyaman’da AK Parti siyaseti kime teslim edilmişse, AK Parti’yi Adıyaman’da bu konuma düşüren de, asıl kaybın müsebbibi de odur. Aday tercihinde kim dayatmada bulunmuşsa odur. Sahaya çıkıp doğru dürüst çalışmayan hangi vekil varsa odur. Halka tepeden bakan ve halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen kim varsa odur. Reis’in gücünü kendisi ve akrabaları için kullanan ve AK Parti’yi küçük olsun benim olsun anlayışıyla yönetmeye kalkan kim varsa odur. Gerçek Reisçileri ve AK Partilileri küstürüp uzaklaştıran kimse odur.

Adıyaman halkı da AK Parti’ye ve Reis’e gönülden bağlı olan AK Partili tüm hemşehrilerim de onları biliyor. Genel merkezimiz hesap soracaksa asıl teşkilatı ve partiyi bu duruma düşüren(ler)den hesap sormalı. Yoksa mevcudun yerine bir başkasını, yine bu kötü durumun müsebbibi olanların onayıyla getireceklerse, hiçbir şeyi değiştirmemiş olurlar, biline!”

ETİKETLER
#ak parti #akp #istifa