Gündem
03 Kas 2015 19:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Urfa'da öldürülen Suriyeli gazetecinin son yazısı!

Şanlıurfa'da geçen hafta IŞİD tarafından öldürülen Firaz El Hamadi'nin son yazısında, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve IŞİD lideri Bağdadi'yi eleştirdiği ortaya çıktı.

 Şanlıurfa'da, geçen hafta IŞİD militanlarınca yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile birlikte boğazları kesilerek öldürülen Arapça yayınlanan 'Ayn Vatan' gazetesi muhabiri Firaz El Hamadi'nin son yazısında, Esad ve IŞİD lideri Bağdadi'yi Suriye ve İslam'ı temsil etmemekle eleştirdiği ortaya çıktı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Şanlıurfa'da kiraladıkları evde birlikte kalan İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, 4 ay önce kentte Suriyelilere yönelik olarak 'Ayn Vatan' adını verdikleri haftalık bir gazete çıkarmaya başladı. Esad ve IŞİD'i eleştiren yayınlar yapan ve 'Rakka sessizce katlediliyor' grubunun da üyesi olan gazeteciler, geçen cumartesi günü evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Büyük yankı uyandıran cinayeti ise IŞİD yayınladığı videoyla üstlendi.

'TEMEL NEDEN SİZSİNİZ'

Bu arada öldürülen gazetecilerden Faris El Hamadi'nin çalıştığı 'Ayn Vatan' gazetesinin son sayısında yazdığı makalede Esad ve IŞİD lideri Bağdadi'ye yönelik sert eleştiriler içeren bir makale yazdığı ortaya çıktı. Suriye'de savaş nedeniyle harabeye dönmüş binaların önünde Bağdadi ile Esad'ın yarı vücutlarının birleştirilerek bir çocuğu bıçakla öldürmelerinin karikatürünün yer aldığı makalede Hamadi şu ifadeleri kullandı:

"Çok uzun zamandan beri sana mektup yazmak istiyordum. Şu an o mektubu yazıyorum. Suriye halkı olarak sana ve devletine bağlı değiliz ve bağlı kalmayız. Ey Halid Bağdadi! Sen hiçbir zaman İslam'ı temsil etmedin. İslam'ı temsil etmiyorsun. Sen ki insanları haksız yere öldüren, kadınları dul bırakan, çocukları yetim bırakan ve Suriyelileri vatanından kovan bir zalimsin. Sen insanları çağdaşlıktan, çağdışı bir yaşam sürmeye gönderiyor ve bunu yapıyorsun. Sen ki insanları bu geri çağa götürmeni, Suriye halkı olarak istemiyoruz. Ey Esad, ey Bağdadi! Tüm Suriyelilerin düştüğü bu çağdışı hayatın, geriliğin temel nedeni sizsiniz. Şimdi de işbirliği yapıyorsunuz. Suriye halkını, Suriye'yi sattınız ve onları Suriye dışına göndermeye zorladınız. Sizler Suriye halkını ve İslam'ı hiçbir zaman temsil etmediniz, edemezsiniz. Sizlerin devletini ve sizleri istemiyoruz. Artık bizleri temsil etmiyorsunuz."

Öte yandan, şu ana kadar 24 kişinin ifadesine başvuran polis, Suriyeli gazetecilerin evindeki 3 ayakkabı izinden cinayet şüphelisi IŞİD militanlarının bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.