Medya
22 Nis 2012 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:34

UNUTULMAZ SPİKER ANLATIMLARI! ''HER YERİNDEN ÖPÜYORUM RÜŞTÜ''

TRT'de yayınlanan 'Unutulmaz maç anlatımları' listesinde ilk 10 sırayı hangi spikerler aldı?

Unutulmaz spiker anlatımları

’UNUTULMAZ Spiker Anlatımları’ listesini kim derlemeyi akıl edip TRT 3 ekranlarına getirdiyse ellerine sağlık. (Keşke jeneriği olsaydı da emek verenlerin isimlerini öğrenebilseydik!) Futbola ilgi duysun duymasın, izleyen herkesin tüylerini ayağa dikecek bir arşiv çalışmasıydı. Türk futbol tarihinin unutulmaz anlarını izleyicilerine nakleden usta spikerlerin anlatımları gerçekten de muhteşemdi.

İşte geri sayımla o liste:

10- 2001’de Fenerbahçe’nin 3-0 geriden gelip 4-3 kazandığı Gaziantepspor maçının spikeri Melih Gümüşbıçak, son golün ardından söylediği "Rapaiç atıyor, 4 oluyor" cümlesi dillere pelesenk olmuştu.

"HER YERİNDEN ÖPÜYORUM!"
9- Belki de en çok konuşulan, tartışılan spiker cümlesiydi. 2009’daki maçta, kalesini M. United ataklarına kapayan Rüştü’nün enfes kurtarışının ardından Ertem Şener şöyle diyordu: "Ellerinden öpüyorum Rüştü. Her yerinden öpüyorum Rüştü..."
8- İşte slogan olan bir cümle daha: 2003’teki Beşiktaş-
GS derbisi, şampiyonu belirliyordu. Sergen’in golü, spiker Ercan Taner’in dilinde tam anlamını buluyordu: "Sergen attı, şampiyonluk geldi..."
7- 2008 yılında nefesleri kesen Hırvatistan-Türkiye maçında Semih’in ayağından gelen golün ardından spiker Yalçın Çetin tam 7 kez "Semiiih" diye haykırarak adeta golü kutsuyordu.
6- 1994... Trabzonspor-Aston Villa karşısında. Hamit, korneri kullanıyor. Top havada süzülürken, Öztürk Pekin hissediyor: "Kim vurursa gol olur." Orhan kafayı yapıştırıp golü atıyor.
5- İsviçre 1995’te Türkiye önünde. Hakan Şükür dönüp harika vuruyor. Top ağlarla kucaklaşırken, İlker Yasin’in sesi duyuluyor: "Şapka çıkartacaksınız, şapka!"
4- Leeds United ile Galatasaray arasında 2000 yılında oynanan karşılaşmada Hakan Şükür bir kez daha golcülüğünü konuşturuyor. Ercan Taner de spikerliğini: "Kim attı? Kral attı..."

"BÜTÜN MICHAEL’LAR GELSE"
3- Manchester United ile Galatasaray karşı karşıya. Arif 30 metreden vuruyor, kaleci Schmeichel uzanıyor ama nafile...
Spiker Ümit Aktan döktürüyor: "Schmeichel değil, bütün Michael’lar gelse o topu oradan alamaz..."
2- 1989’da GS’nin Monaco’yu eleyip yarı finale çıktığı maçın bitiş düdüğü ile spiker İlker Yasin’in söyledikleri: "Ağlamak istiyorum sayın seyirciler..."
1- Yıl: 2000... Galatasaray, Arsenal ile UEFA finalini oynuyor. Penaltıyı Popescu kullanacak. Topu dikiyor, geriliyor. Levent Özçelik maç anlatmıyor da sanki dua ediyor: "Popescu haydi oğlum, haydi oğlum..." Top filelerle kucaklaştığında Özçelik gözyaşlarını tutamıyor: "Allahım sana şükürler olsun. UEFA Kupası bizim sevgili seyirciler."

Yüksel AYTUĞ / SABAH