Magazin
03 Mar 2020 08:38 Son Güncelleme: 03 Mar 2020 08:55

Ünlülerin mavi balon paylaşımı çok konuşuldu

Suriye İdlib’de şehit olan 34 askerimiz için sosyal medyadan duygusal paylaşım yapan ünlü isimlerden bazıları gönderilerinde paylaştıkları anektodla herkesi hüzünlendirdi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla üzüntülerini dile getiren isimlerden Nilgün Belgün, Birol Güven ve Fazıl Say; 2018 yılında şehit düşen bir askerimizin ailesini ziyaret eden bir binbaşının sözlerini hatırlatarak duygularını dile getirdi.

“İÇİNDE ONUN NEFESİ VAR” MAVİ BALON
Çatışmada şehit olmuş askerimizin evine giden bir Binbaşı karşılaştığı olayı anlatıyor:

Şehidimizin ailesine taziyeye gittik. 5 yaşında bir kız vardı, elindeki mavi balonu hiç kimseye vermiyordu. “Beraber oynayalım mı?” dedim. “Olmaz, patlarsa ölürüm” dedi. “Patlarsa ben sana binlerce balon alırım” dedim ve minik kız bana, “Babam şişirdi bu balonu. İçinde onun nefesi var” dedi.

 

Şehit evini ziyaret eden binbaşı, “Evde şehidin 5 yaşındaki kızıyla karşılaştım. Elinden düşürmediği mavi bir balon vardı. ‘Beraber oynayalım mı?’ dedim. ‘Olmaz, patlarsa ölürüm’ dedi. Ben de ona ‘Patlarsa ben sana binlerce balon alırım’ dedim. Cevap verdi: ‘Olmaz. Onu babam şişirmişti. İçinde onun nefesi var…” ifadelerini kullanmıştı.

 

İşte bu sözleri hatırlatan Nilgün Belgün de paylaşımında şöyle dedi:”Bu balonu babam şişirmişti. İçinde onun nefesi var. Bu fotoğraf içimi sızlattı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Giden gencecik Mehmetçikler geride kalan acılı yakınlar ve çocuklar… Allah sabır versin. Söz bitiyor, susmak kalıyor. Yastayız.”

Belgün, 2018 yılında şehit düşen bir askerimizin ailesini ziyaret eden bir binbaşının sözlerini hatırlatarak duygularını dile getirdi.

Şehit evini ziyaret eden binbaşı, “Evde şehidin 5 yaşındaki kızıyla karşılaştım. Elinden düşürmediği mavi bir balon vardı. ‘Beraber oynayalım mı?’ dedim. ‘Olmaz, patlarsa ölürüm’ dedi. Ben de ona ‘Patlarsa ben sana binlerce balon alırım’ dedim. Cevap verdi: ‘Olmaz. Onu babam şişirmişti. İçinde onun nefesi var…” ifadelerini kullanıyor.

66 yaşındaki oyuncu, çocukluk döneminde poz verdiği bir kareyi yayınlayarak şu notu düştü:

Bu balonu babam şişirmişti. İçinde onun nefesi var. Bu fotoğraf içimi sızlattı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Giden gencecik Mehmetçikler geride kalan acılı yakınlar ve çocuklar… Allah sabır versin. Söz bitiyor, susmak kalıyor. Yastayız.