Röportaj
31 Mar 2020 11:45 Son Güncelleme: 31 Mar 2020 12:49

Ünlülerin danışmanı tek tek anlattı! Koronavirüs endişesi ile nasıl başa çıkılır?

Hollywood ve Türkiye’de birçok ünlü isme verdiği affetme seansları ile gündeme gelen o isim Medyaradar’ın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Defne Samyeli ve Çağla Şikel’e verdiği affetme seansıyla gündeme gelen ünlü bilim insanı ve yazar Dr. John Demartini, koronavirüsün yarattığı endişe ile baş etmenin yollarını anlattı. Demartini Enstitüsü'nün kurucusu ve uluslararası en çok satan yazarlardan biri olan Demartini, dünyanın bir değişim içinde olduğunu ve değişimle birlikte anksiyeteler, kaybetme korkusu ve kaçınmak istediğimiz bir şeye sahip olma korkusunun beraberinde geldiğine dikkat çekti.

“ZORLUKLAR BÜYÜK YENİLİKLERE SEBEBİYET VERİR”

Ünlü Türk gazeteci Aynur Tattersall’ın Medyaradar için yaptığı röportajda birçok önemli noktanın altını önemle çizen Demartini öncelikli olarak, “Hayattaki zorluklar büyük buluşlara yeniliklere, yaratıcı çözümlere sebep verir. Bu kollektif sosyal zorluk dönemi belki de yenilik için, yeni bir yön için ve daha kararlı bir eylem için en uygun zamandır” dedi.

“İLHAM VEREN ANLAMLI ŞEYLER OKUYUN”

Bu zorlu süreçte kendimizi çabuk toparlayabilmemiz için öncelik düzeyi yüksek eylemlerimize devam etmemiz gerektiğini hatırlatan Dr. Demartini, “Ne kadar sakin, objektif ve nötr olursak bu geçici değişim sürecinde o kadar esnek, duruma uyabilen bireyler olabiliriz. Etrafınızdaki her şeyin yolumuzda değil sadece yolumuzun üzerinde olduğunu görmek çok önemli. Lütufsuz kriz, fırsatsız zorluk, aksiliksiz ileri adım büyük bir deneyim yaratmaz.  Başımıza gelen olaydan çok o olaya nasıl tepki verdiğimiz önemlidir” ifadelerini kullandı.

Algı, kararlar ve eylemlerde kontrolün kişilerin kendisinde olduğu ancak ani gelişen olaylar ve şartlarda kontrolün kişilerde olmadığına dikkati çeken Dr. Demartini, bu yüzden her an kişilerin kendisine şuanda yapabileceğim en öncelikli eylem nedir? diye sormanın oldukça akıllıca olduğunu ifade ederek, “Bizi olabildiğince üretken hissettirecek yüksek önem arz eden eylemlerle günlerimizi geçirmeliyiz. Yanlış bilgilerle dolu sansasyonel içeriklerden kaçınıp, bilimsel ve objektif gerçekleri araştırarak, ilham verici ve anlamlı şeyler okumalıyız. Tarafsız kalmak ve kötü şeyler arasında gizli kalmış iyi yönleri bulmak çabasında olmalıyız. Her olayın iki yönü vardır” şeklinde konuştu.

“GERÇEKÇİ BEKLENTİLERİNİZ OLSUN”

Dr. John Demartini, “Eğer bir konu hakkında bir şey yapabiliyorsanız yapın. Eğer yapamıyorsanız akışına bırakın” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: Gerçekçi ve azaltılabilir beklentiler oluşturmak bağışıklık fonksiyonumuz üzerindeki stresi alır.  Sonuçları ‘dış etkenler’in eline bırakmayın. İçinizdeki sesin ve vizyonun dışarıdaki düşüncelerden daha büyük olmasına izin verin ve bu şekilde kendi tarihinizin kurbanı olmaktansa kendi kaderinizin efendisi olun.