Magazin
21 Eki 2017 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:12

Ünlülere sanal şantaja 14 tutuklama!

Ünlülerin sosyal medya hesaplarını ele geçirip şantaj yapan ‘hacker çetesi’nden 14 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ünlülerin sosyal medya hesaplarını çalıp şantaj yapan ‘hacker çetesi’ne 5 ve 6 Ekim’de seri operasyonlar düzenlemişti. Çetenin oltalama (fishing) yöntemini kullandığını tespit eden siber polis, ‘Ducyk Layne’ kod adını kullanan Göker Ş. ve ‘Carder Layne’ kod adını kullanan Bilal K. ile çetenin sosyal medya fenomeni iki kadın üyesi Bahar Ç. ve Ayda Kutay’ın aralarında bulunduğu, yaş ortalaması 22 olan 42 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin adreslerindeki bilgisayar, telefon ve dijital malzemelere el konulurken, çete elebaşı Göker Ş.’nin evinde 24 bin 285 lira ele geçirilmişti. Dün mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 14’ü tutuklandı, 15’i hakkında adli kontrol kararı verildi, 20 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.



ÜNLÜLERE SANAL TUZAK

Şebekenin, Tamer Karadağlı, Ceyda Düvenci ve eşi Bülent Şakrak, Balçiçek İlter, Gamze Özçelik, Erdal Özyağcılar, Pınar Altuğ’un da arasında bulunduğu 30’un üzerinde ismin hesaplarını ele geçirdiği öğrenildi. Sosyal medya fenomoni ve restoran işletmecisi Nusret Gökçe’nin hesabını kopyalamaya çalışırken çökertilen çetenin üyelerinden Ayda K.’nın Facebook ile iletişime geçerek, kendisini Aleyna Tilki olarak tanıttığı ve Tilki’nin hesabını ele geçirdiği tespit edildi.

"BUNLAR VAMPİR"

Sosyal medya hesabı çalınan ünlülerden Tamer Karadağlı dün emniyete gidip polise teşekkür etti. Siber suçlarla mücadele bürosunda gazetecilere açıklama yapan, çetenin sadece kendisini değil, onlarca kişiyi ağına düşürdüğünü belirten Karadağlı  şunları söyledi: “Bana bir mesaj geldi. Instagram’dan mavi tık almak için onaylı hesap olsun diye. Ben de bilinçsiz bir şekilde ona dokunduğum anda hesabım gitti. Hesabı çaldıktan sonra biriyle yazışıyormuş gibi yapıyorlar. Bir sürü resim koyuyorlar. Kadınları eskort yerine koyuyorlar. İlk olarak mesaj attılar. Tepkim net oldu. ‘Ne yapıyorsanız yapın’ dedim önce. Sonra ‘Montaj yaparız, şantaj yaparız, basına veririz’ dediler. ‘Nereye verirseniz verin’ dedim. Ertesi gün polise başvurdum. Herkesin hemen polise başvurması gerekiyor. Benden 2 bin lira istediler. ‘İtibarınızı zedeleriz, kadınlarla yazışma deriz’ diye şantaj yaptılar. Ben bunları kan emici vampirlere benzetiyorum. Çok kişiyi mağdur etmişler. Bir sürü iş adamını, bir sürü oyuncuyu, bir sürü sanatçıyı.”