Gündem
09 Eki 2014 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Ünlülerden Kobani'ye yardım koridoru için kampanya

Ünlü isimlerin de aralarında olduğu bir grup Kobani'ye yardım koridoru açılması için imza kampanyası başlattı.

Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Akay, Mert Fırat, Ezel Akay, Onur Ünlü, Yekta Kopan gibi ünlü isimlerin de destekçisi olduğu imza kampanyasında hükümete ve TBMM'ye, IŞİD çetelerinin saldırısı altında olan Kobani için yardım koridoru açması çağrısı yapıldı.
IŞİD çetelerinin saldırısı altında olan Kobani için change org'da imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada, TBMM'ye ve hükümete "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'inden ve Rojava'daki diğer kantonlardan Kobani'ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye'nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması" çağrısı yapıldı.

OLASI BİR KATLİAMIN ÖNÜNE GEÇİLSİN

Kampanya metninde "Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, günlerdir Rojava'daki( Suriye'nin Kuzeyi'indeki Kürt Bölgesi) Kobani kentinde, İŞİD çetelerinin halka karşı yapmış olduğu saldırıları kaygı ile izliyoruz. Bilindiği üzere, Kobani ağır silahlarla donanmış İŞİD'e ait çete grupları tarafından sarılmış durumdadır. Olası bir katliamın önünün kesilmesi için, kamuoyunun da talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'inden ve Rojava'daki diğer kantonlardan Kobani'ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye'nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz.Aksi takdirde yanı başımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz" ifadelerine yer verildi.

Kampanyaya BURADAN ulaşabilirsiniz.