Magazin
28 Ağu 2011 18:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

ÜNLÜLER KADİR GECESİ'NDE CAMİ CAMİ GEZDİ!

İslam âlemi için çok büyük önem taşıyan 'Kadir Gecesi'nde, camiler, türbeler dolup dolup taştı.

Milyonlarca Müslüman, bu önemli geceyi dualarla yaşarken, sanat dünyasının ünlü isimleri de cami cami gezerek ibadetlerini yerine getirdi.

İşte, Kadir Gecesi’ni kutlayan o ünlü isimlerden bazılarının mukaddes geceye ilişkin görüşleri ve yaptıkları:

ADNAN ŞENSES BAŞBAKAN’I ARADI
Kadir Gecesi’nde Bodrum’da olan ünlü şarkıcı Adnan Şenses şunları söyledi: "Şu anda Bodrum’da olduğum için merhumlarımı ziyarete gidemedim. Ancak sabaha kadar dua ettim. Hiç televizyonu açmadım. Eşim Kuran okudu, ben dua ettim. Allah’a bana bugünleri gösterdiği için şükrettim. Yemeğimi yedikten sonra da arkadaşlarımı aradım. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da arayıp "Çocuklarınızla, torunlarınızla huzurlu bir ömür için dua ediyorum. Kadir Geceniz mübarek olsun. Hayırlı Ramazanlar" dedim. Daha sonra evimde oturup dua etmeye devam ettim.

SEDA SAYAN 7 CAMİ GEZDİ
Kadir Gecesi camiler, türbeler dolup taşarken, trafikte de büyük yoğunluk yaşandı. Bu konuda tecrübeli olan Seda Sayan, cami gezisini bir gün öne aldı. Sayan, Kadir Gecesi’nden bir gün önce 7 cami dolaştı. Annesi, kardeşi ve yardımcısını yanına alan ve başını örten Kadırgalı, Eyüp Sultan’dan başlayıp Sultanahmet’te tamamladığı 7 camilik Kadir Gecesi turunda dua etti. Geçen yıl 40 kişiyi umreye gönderen Seda Sayan, geçen hafta da Eyüp Belediyesi’nde 2 bin 500 kişiye iftar vererek adını duyurmuştu.

GÖKHAN ÖZEN DE EŞİYLE 7 AYRI CAMİYİ DOLAŞTI
Pop şarkıcısı Gökhan Özen, her Kadir Gecesi yaptığı cami turunu, bu kez yeni evlendiği eski CHP İstanbul Milletvekli Mehmet Sevgen’in kızı Selen Sevigen’le yaptı. Yanlarına arkadaşlarını da alan çift, Kadir Gecesi, İstanbul’daki 7 ayrı camiyi gezerek dua etti. Yakında eşinin yapımcısı olduğu bir televizyon dizisiyle ekranlara dönecek olan ve aşamalı olarak şarkıcılığı bırakmayı planlayan Gökhan Özen ve eşi, son olarak kalabalığın azalma ihtimalini göz önünde bulundurarak Eyüp Sultan Camii’ne gitti. Ancak kalabalık nedeniyle camiye çok fazla yaklaşamadan dualarını ettiler.

FATOŞ KABASAKAL EVİNDE İBADET ETTİ
Cami gezisini yoğun geçen dizi çekimleri nedeniyle bu sene yapamadığını söyleyen genç oyuncu Fatoş Kabasakal, "Her yıl Kadir Gecesi’nde camileri gezmeye çalışırım. Ancak bu sene ’Kurşun Bilal’ dizisine başladım ve yoğun çalışıyorum. O nedenle, Kadir Gecesi’ni evimde ibadet ederek geçirdim" dedi.