Ünlü YouTuber Ruhi Çenet 'tık almak için' Çin'e gitti

Ünlü Youtuber Ruhi Çenet, izlenme uğruna Çin'e gidip koronavirüsü hakkında bilgi topladı. Bir de virüs bulaşan hastaları ziyaret etti.

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet 'tık almak için' Çin'e gitti - Sayfa 1

Dünyada corona virüsü tehdidi devam ederken sosyal medyada sıra dışı bir gelişme yaşandı. Birçok kişinin gitmeye çekindiği virüsün merkezi Çin’e giderek virüsü inceleme kararı alan Ruhi Çenet havaalanından yayınladığı bir video ile bölgeye hareket ettiğini duyurdu.

18
Ünlü YouTuber Ruhi Çenet 'tık almak için' Çin'e gitti - Sayfa 2

Birçok kişinin Çin’den gelen kişilerle bile aynı ortamda bulunmaya kaçındığı dönemde virüsün merkezine giden Youtuber sosyal medyadaki uyarılara aldırış etmedi.

28
Ünlü YouTuber Ruhi Çenet 'tık almak için' Çin'e gitti - Sayfa 3

Virüsle ilgili daha fazla bilgi elde etmek için bölgeye gittiğini duyuran Youtuber yaşananları yakından incelemek için bölgede araştırmalar yapacağını anlatan bir video yayınladı. 

38
Ünlü YouTuber Ruhi Çenet 'tık almak için' Çin'e gitti - Sayfa 4

Çin'de etkisini arttıran ve 259 vatandaşın hayatını kaybettiği yerde virüs hakkında video çekerek inceleme yapmak isteyen fenomen, yolculuk öncesi çektiği videoda şunları söyledi:

"Çin'de yayılan bu hastalık denildiği kadar tehlikeli mi? Yerinde görmek istiyorum. Diğer virüsler gibi karantinaya alınıp çözülemez mi? Bunun gibi soruları öğrenmek istiyorum."

48