Gündem
21 Kas 2012 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

ÜNLÜ YÖNETMENİN KARDEŞİ KAYIP!

Gergedan Mevsimi filminin ünlü yönetmeninin kardeşinden 2 haftadır haber alınamıyor...

Türkiye'de çektiği son filmi "Gergedan Mevsimi" filmi geçtiğimiz ay vizyona giren İranlı yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu Bahman Ghobadi'nin kardeşi Behrouz Ghobadi'den 2 haftadır haber alınamıyor. Ünlü yönetmen yazdığı bir mektupla yardım istedi...

Bahman Ghobadi, yazdığı mektupta yaşananları aktararak İran yönetiminin kardeşini bir an önce serbest bırakması çağrısında bulundu.
İşte o mektup:

"Erkek kardeşim Behrouz Ghobadi'den 2 haftadan uzun bir süredir haber alamıyoruz. İran'da ulusal güvenliğe mukavemetten gözaltına alındığını öğrendim. Ailem ve ben onun masum olduğuna ve böyle bir suçu işleyemeyeceğine inanıyoruz. Sağlığı konusunda çok endişeliyiz ve İran yönetiminden onu derhal serbest bırakmalarını istiyoruz.

Behrouz'un İran İstihbarat Bakanlığı tarafından gözaltına alındığını öğrendik. Son 2 haftadır, ailesiyle haberleşmek, avukat tutmak gibi en temel haklarına bile izin verilmiyor. Onu birkaç cezaevinde aradık ve İran adliyesinden bilgi istedik, ancak kimse bize onun nerede tutulduğu konusunda bilgi vermedi.

4 Kasım Pazar sabahı, Behrouz annesini görmek ve uçağa binmek için Tahran'a gitmek üzere Sanandaj'dan bir taksiyle ayrıldı. Sonradan öğrendiğimize göre yaklaşık 15 kilometre sonra Sanandaj'ın çıkışında, sivil giyimli güvenlik güçleri tarafından arabası durduruldu ve tutuklandı.

Behrouz 40 yaşında Sünni Kürt bir İran vatandaşı. Bugüne kadar herhangi bir politik ya da muhalif faaliyet içinde yer almadı. Sinemayla ilgileniyordu ve benim bazı filmlerimin yapımcılığının yanı sıra birkaç kısa film yönetti. Geçen sene Irak Kürdistanı'na giderek şampuan ve sabun satan bir dükkan açtı. 1 ay once, karısı ilk çocuklarını, oğlu Harmang'ı doğurdu. Behrouz ailesinin tek geçim kaynağı ve ayrıca yaşlı annesine bakıyor.

Özellikle bazı kronik sağlık sorunları nedeniyle Behrouz için çok endişeleniyoruz. Birkaç yıl once İran Kürdistanı'nda geçirdiği bir araba kazasından sonra her iki bacağında da platin takıldı. Ayrıca gut hastalığı, kalp ve solunum sorunları nedeniyle ilaç kullanması gerekiyor.

İran yönetiminden onu derhal serbest bırakmasını istiyoruz.

Bahman Ghobadi