Gündem
19 Eki 2015 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Ünlü yönetmenin 28 Şubat projesine ödül!

Kutluğ Ataman'ın 28 Şubat sürecini anlatacağı yeni filmi 'Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler' Roma Film Festivali'nde Eurimages Ödülü aldı.

Roma Film Festivali’nde Eurimages Özel Ödülü bu sene yönetmen Kutluğ Ataman’ın yazdığı ve yöneteceği yeni filmi "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler" adlı projeye verildi.

Ataman ödülü alırken yaptığı konuşmada, “Bu ödül sayesinde bu çok önemli hikayenin anlatılmasına bir adım daha yaklaşmış olduk. 28 Şubat’ta mağdur olmuş bütün Türkiyeliler adına Avrupalı dostlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



33. İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar bölümünde Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu ödülünü kazanan Ataman’ın yeni projesi "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler" Avrupa’nın önemli film festivallerinden Saraybosna Film Festivali’nde prestijli ARTE ödülünün de sahibi olmuştu. Daha gerçekleştirilmeden bir çok ödül  alan proje, bu yılki Cannes Film Festivali’nde L'atelier’e seçilmişti.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek film projesinin Türkiye yapımcısı Tacim Açık olacak. Aynı ekibin bir önceki filmi Kuzu, geçen yıl Antalya Film Festivali’nde En iyi Film dahil 6 ödül kazanmıştı.