Gündem
08 Mayıs 2019 12:34 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2019 13:56

Ünlü yönetmenden çok konuşulacak açıklama! "Yeryüzünden silinecek"

Sinema ve televizyon sektörünün geldiği noktayı değerlendiren Ezel Akay, "Televizyon önümüzdeki 5 yılda yeryüzünden tamamen silinecek" dedi.

Yönetmen Ezel Akay, sinema ve televizyon sektörünün geldiği noktayı değerlendirdi. Akay, "Televizyon önümüzdeki 5 yılda yeryüzünden tamamen silinecek. 24 saat aynı kanalı seyretme geleneği tamamen ortadan kalkacak" dedi.

Ezel Akay, İstinye Üniversitesi'nde düzenlenen 'Mentorun CEO Olsun' eğitim programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Sinema ve Televizyon sektörünü, deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Ezel Akay dizi sürelerinin uzun olmasının sektörün yıllardır yaşadığı bir problem olduğuna dikkati çekti. "Uzun dizilerin problemi dizilerin kendilerinin uzun olması değil" diyen Akay,  "Onları üretirken yaşanan üretim sorunları çok ağır. Diziler bütün dünyada ikiye bölünerek seyrediliyor. Bunun temel nedeni ise ekonomik. Televizyonların reklam gelirleri çok düşük olduğundan dizilerin bütçesini karşılamak için dizileri daha uzun yapmak zorunda kaldılar. 10-15 yıldır bu böyle devam ediyor. Eğer televizyonlar klasik reklamlar dışında gelir kaynakları bulmazlarsa dizilerin uzunluğu böyle devam edecek" yorumunda bulundu.

Akay değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Televizyon önümüzdeki 5 yıl içinde tamamen yeryüzünden silinecek. En azından Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde böyle olacak. Sektör yepyeni formatlara geçecek. Dolayısıyla 24 saat aynı kanalı seyretme geleneği tamamen ortadan kalkacak. Dijital sistemler ve internet sayesinde bütün televizyonların arkasında bir internet kablosu yer alacak. İnsanlar seçerek istedikleri dizi ve filmleri izleyecekler. Şu an konuştuğumuz birçok şey, yakın zamanda geçmişte kalacak" 

"Pembe diziler' devam edecek"
Türkiye'nin de bu dijital değişime ayak uydurduğunu belirten Ezel Akay, bu konuda son 5 yılda önemli adımların atıldığını söyledi. Pembe dizi olarak tabir edilen uzun formatlı dizilerin özel bir izleyici kitlesi olduğuna dikkat çeken ünlü yönetmen, seyirci kitlesi yüksek olduğundan bu dizilerin devam edeceğini ifade etti. Bu yaz iki yeni projeye başlayacağının müjdesini veren Ezel Akay, "Bu yıl iki tiyatro oyunu sahneye koydum. Biz sinemacılar ağırlıklı olarak yazın film çekiyoruz. Ben de bu yaz iki tane film yapacağım" dedi.