Gündem
08 Mayıs 2012 20:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

ÜNLÜ YÖNETMEN SEYFİ TEOMAN YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ!

İstanbul Zeytinburnu'nda 15 Nisan tarihinde motosikletiyle geçirdiği kazada ağır yaralanan ünlü yönetmen Seyfi Teoman (34), yaşam savaşını kaybetti.

Yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 25 gündür uyutulan Teoman, dün akşam saatlerinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Motosikletiyle Bakırköy’den Mecidiyeköy’e giden Teoman’a, E-5 Karayolu’ndan yan yola girmek isteyen 22 yaşındaki Sadık G. çarpmıştı. Asfalt zemine düşen Teoman’ın üzerinden bir başka otomobil geçmişti. Olayın ardından Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Teoman’ın beyninde ödüm oluştuğu belirlenmişti. Kazaya neden olan sürücü Sadık G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SEYFİ TEOMAN KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Polonya’daki ünlü Lodz Film Akademisi’nde yönetmenlik okuyan Teoman’ın, Barış Bıçakçı’nın romanından uyarladığı "Bizim Büyük Çaresizliğimiz", geçen yıl Berlin Film Festivali’nin ana yarışma bölümüne seçilmişti. Teoman’ın ilk uzun metrajlı filmi "Tatil Kitabı" da, dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde yapmış ve İstanbul Film Festivali’nde en iyi film seçilmişti.

Seyfi Teoman, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan Emin Alper’in yönettiği "Tepenin Ardı" filminin de yapımcılığını üstlenmişti.