Gündem
18 Ara 2010 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

ÜNLÜ YÖNETMEN KLİP ÇEKİMİNDE HAYATINI KAYBETTİ!

Yehya Saade İzmir'de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

İzmir Alsancak Garı´nda Lübnanlı ünlü klip ve film yönetmeni Yehya Saade klip çekimi için inceleme yaparken yüksek gerilime kapılıp hayatını kaybetti. Gar´da Atatürk´ün kullandığı vagonun bağlı olduğu sergileme amacıyla duran tarihi lokomotifin üzerine çıkan Saade 25 bin voltluk akıma kapıldı. Talihsiz yönetmenin Lübnanlı motomodel ve sanatçı Maya Diab´a klip çekmek için önce İstabul´a geldiği, Haydarpaşa garı yanınca Alsancak Garı´nı seçtiği öğrenildi.

Olay, dün (cuma) saat 14.30 sıralarında İzmir Alsancak Garı 3. numaralı hattın üzerinde meydana geldi. Lübnanlı ünlü film ve klip yönetmeni 35 yaşındaki Yehya Saade, ülkesinin fotomodellikten şarkıcılığa geçen sosyetik güzeli Maya Diab´ın ilk kasetine klip çekmek için İstanbul´a geldi. Mekan olarak da Haydarpaşa Garı belirlendi.

HAYDARPAŞA YANGINI ERTELETTİ
Ancak Haydarpaşa Garı yanınca arayışa giren Saade, sanatçı Diab ve ekibiyle klip çekimi için İzmir´i tercih etti. Klibinde eski buharlı lokomotif kullanmak isteyen Yehya Saade, dün sabah saatlerinde 10 kişilik ekiple birlikte İzmir´e geldi. Hilton Oteli´ne yerleşen Saade, daha sonra yardımcılarıyla birlikte garda çekimler öncesinde inceleme yapmak için Alsançcak Garı´na gitti. 3 numaralı peronda sergileme amacıyla tutulan, Atatürk´ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi beğenen Saade lokomotifin üzerine çıktı.

25 BİN VOLTLUK AKIMA KAPILDI
Yardımcılarının ikaz ettikleri Yehya Saade lokomatifin üzerine çıkıp ayağa doğrulduğu anda başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı. Tele değmemesine rağmen çok yaklaştığı için akımın çarptığı Saade ağır yaralandı. Bu sırada yıldırım düşmesi gibi patlama sesi ve ışık yayıldığı dikkat çekti. Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi´nde hayatını kaybetti. Saade´nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu´na kaldırıldı. Maya Diab ve çekim ekibini şoka sokan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Çarpma anı garın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.